De laatste tijd kom ik wat minder in de Action als laten we zeggen een jaar geleden. Maar toch elke keer als ik er ben moet ik even langs het vak waar de gezichtsmaskers liggen. De laatste keer kwam ik deze drie schattige ‘koreaanse’ sheet maskers tegen. Die moesten dus mee naar huis. Na uitgebreid testen en chillen is het tijd voor de review.

De maskers vielen mij in de winkel vooral op door de schattige afbeeldingen op de verpakking. Elke verpakking bevat één masker die na gebruik gewoon weggooit. Super makkelijk en geen geklieder met potjes en tubes.

Er zijn drie verschillende maskers:
Pearl extract – Brightening & Anti-Acne
Avocado extract – Softening & Hydrating
Honey extract – Soothing & Moisturizing

Soms wanneer je een sheet mask opent zijn ze of te vochtig zodat alle vloeistof eruit komt lopen en het masker van je gezicht glibbert. Of er zit te weinig vloeistof in waardoor het masker niet helemaal lekker aan de huid blijft plakken. Deze maskers zijn allemaal precies goed, ik heb met alle drie gewoon mijn huishouden kunnen doen zonder dat het masker verschoof of van mijn gezicht afviel!

Pearl extract


Hoe schattig is deze parel!

Een masker wat zou moeten helpen tegen acne en hij zou mijn huid stralender moeten maken. Klinkt als een goed plan gezien ik door een ander masker ineens een uitbraak in pukkeltjes had.

Na gebruik van een sheet masker was ik normaal niet mijn gezicht, ik laat meestal de vloeistof nog lekker intrekken. Bij dit masker ben ik na tien minuten toch nog mijn gezicht gaan wassen omdat mijn huid heel plakkerig bleef en niet volledig introk. Dit is natuurlijk geen groot probleem, maar wel iets om een beetje rekening mee te houden.

Mijn huid was na gebruik zichtbaar rustiger. De pukkeltjes die ik had voor gebruik waren minder rood en mijn huid voelde na het wassen van mijn gezicht heel zacht aan.

In het masker zit inderdaad pearl extract. Maar het zit in de lijst als ingrediënt nummer 15. Hoeveel het dan ook echt voor je huid zal doen is dan natuurlijk wel een vraag. Het enige wat ik jammer vind is dat er parfum in het masker zit. Er zit niet echt veel geur aan dus ik denk dat het masker ook wel prima zonder had gekund.

Avocado extract


Avocado maskers zijn over het algemeen best fijn voor mijn huid. Maar ergens wilde ik dit masker niet openen. Hij is zo schattig!

Dit masker is speciaal voor een zachte en gehydrateerde huid. Meer hydratatie is iets wat mijn huid altijd kan gebruiken.

In tegenstelling tot het masker met pearl extract was deze vloeistof niet plakkerig op mijn huid nadat ik het masker had verwijderd. De vloeistof trok fijn in mijn huid. Na gebruik en het laten intrekken van de vloeistof voelde mijn huid zacht en gehydrateerd aan.


In dit masker zit het avocado extract als vijfde ingrediënt. Wat dus betekend dat er hiervan meer in het masker zit als van het pearl extract in het vorige masker. Maar ook hier zit weer parfum in terwijl ook dit masker vrijwel geen geur heeft.

Honey extract


Eerlijk vind ik dit de minst schattige illustratie van de drie maskers. Misschien is dit ook wel omdat ik honing masker vaak niet zo fijn vind. Mijn brein is bevooroordeeld, haha. Dit masker zou verzachtend en hydraterend moeten zijn.

Ook dit masker voelde weer wat plakkerig aan op de huid na het verwijderen van het masker. Maar deze trok na een tijdje wel beter in. Wel bleef er een beetje een plakkerig gevoel achter op de huid. Ondanks mijn bevooroordeling op honing maskers, heeft dit masker een eerlijke kans gehad. Toch vind ik dit masker het minst fijn van de drie.

Na gebruik en het afspoelen van mijn gezicht voelde mijn huid wel zacht aan maar ook erg trekkerig. Dit betekend dat dit masker voor mij dus totaal niet hydraterend is. Super jammer want mijn huid kan wel wat hydratatie gebruiken.


Wauw parfum staat in dit masker echt een stuk eerder in de lijst ingrediënten, wat dus het uitdrogende voor mijn huid wel een beetje verklaard. Ook verklaard het waarom dit masker een sterkere geur heeft dan de andere twee.

Honing extract staat echt pas op 27(!) in de lijst, wat echt super laag is.

Mijn mening

Ondanks het plakkerige van de pearl, vind ik die het fijnste voor mijn huid. Ik had bij deze dus ook het meest zichtbare en voelbare resultaat. Het avocado masker was ook fijn maar niet heel bijzonder. En het honing masker wil ik graag vergeten, die komt dus niet meer mijn huis in.

Ik vind de maskers een super leuke vormgeving hebben en voor die 0.99€ is het gewoon leuk om te proberen. Tamara schreef vandaag ook een review over deze maskers, dus mocht je graag nog een mening lezen ga dan even naar haar blog!

Wat vind jij fijne sheet maskers?

Follow
JouwBox

3 Comments on Korean sheet mask review x3 | Action

 1. Laura
  15 augustus 2019 at 11:39 (5 jaren ago)

  Leuk dat ze dit ook bij action verkopen! Jammer van de parfum inderdaad, ik ben op het merk simple na nog geen parfum vrije sheetmasks tegen gekomen. Mijn huid kan niet goed tegen parfum dus ik vermijd het liever helemaal, ookal is het het éen na laatste ingrediënt.

  Beantwoorden
  • Lotte
   15 augustus 2019 at 11:54 (5 jaren ago)

   Geheel logisch dat je parfum dan vermijd! Ik snap het ook wel, mijn huid is ook redelijk gevoelig. Gelukkig kan ik parfum nog wel hebben zolang die niet al te hoog in de lijst van ingrediënten staat, al probeer ik er wel echt op te letten.

   Beantwoorden
 2. Tessa
  15 augustus 2019 at 19:23 (5 jaren ago)

  Ik heb het honing en avocado masker ook. Het honing masker van de week gebruikt, maar ik vond hem ook tegen vallen

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.