Een relatief nieuw merk in Nederland is I Coloniali. Een Italiaans huidverzorgingsmerk wat eeuwenoude apothekers geheimen gebruikt door een combinatie van kostbare specerijen & kruiden met moderne wetenschap. Ik ontving twee producten om te testen. En na een goede 2 maanden is het tijd om mijn bevinden met jullie te delen.

I Coloniali

I Coloniali houdt eeuwenoude tradities en een uniek Italiaans erfgoed in leven door gebruik te maken van de schoonheid remedies van de Italiaanse Maestri Speziali. Dit zijn meesters in het selecteren en mengen van de natuur voor genezing en schoonheid doeleinden. I Coloniali is op de natuur geïnspireerd. In de basis van elk product zijn markante, waardevolle ingrediënten terug te vinden. Ontdek de kracht van rijke, tijdloze ingrediënten zoals mirre, saffraan, zwarte rijst en lotus, gecombineerd met de kracht van hedendaagse technologie.

De verpakking

Ik stal mijn producten graag uit om er naar te kunnen kijken. Hierdoor houd ik van mooie verpakkingen. I Coloniali is zo een merk met mooie producten in een even mooie verpakking. Mooi donker glas wat helpt bij het goed houden van de producten en mooie houten deksels. De verpakking alleen al voelt echt luxe aan.

Replumping Day Cream | Age Recover


I Coloniali heeft verschillende lijnen. Uit de Age Recover lijn ontving ik de Replumping Day Cream spf15. Dit is een anti-verouderingscrème voor alle huidtypes. Hier ben ik zelf nogal huiverig voor omdat ik een gedehydrateerde huid heb die vaak gevoelig reageert. Maar omdat er speciale ingrediënten inzitten voor vochtbalans wilde ik het toch echt graag zelf proberen.

Deze dagcrème helpt de zichtbare tekenen van huidveroudering te elimineren. De formule bevat kostbare mirre en saffraan extracten; ingrediënten die al in de oude Oosterse geneeskunde bekend waren om hun anti-age- en huid oplichtende werking en hun kracht om de huid te beschermen tegen vrije radicalen. De Replumping Day Cream bevat daarnaast een natuurlijk complex van suikermoleculen, gewonnen uit wakame zeewier. Dit complex ondersteunt de vochtbalans, helpt bij de aanmaak van collageen en elastine  en verhoogt de natuurlijke hyaluron productie.


De eerste keer dat ik dit potje opende dacht ik dat het een vrij dikke crème zou zijn. Niets is minder waar, de crème is redelijk dun en super makkelijk te verdelen over de huid.

Het heeft een lekkere frisse geur die niet super overheersend is en de crème trekt makkelijk in. Dat de crème makkelijk intrekt kan ook komen doordat mijn huid meestal schreeuwt om vocht.

Restorative Eye Cream | Hydra Brightening

Uit de Hydra Brightening lijn ontving ik de Restorative Eye Cream. Deze oogcrème is net als de dagcrème geschikt voor alle huidtype. Maar de eigenschappen hiervan zijn naast anti-veroudering ook vochtregulerend en regenererend. Ondanks mijn huivering voor producten voor elk huidtypen was ik hier minder bang voor omdat het ook vochtregulerend is.

De formule is speciaal ontwikkeld om het I Coloniali-ritueel te voltooien en is verrijkt met een speciale mix van zwarte rijst en engelwortel, natuurlijke ingrediënten die in de Oosterse geneeskunde bekend zijn om hun regenererende en huid verhelderende eigenschappen.

De prestatie Restorative Eye Cream wordt versterkt door hyaluronzuur om het vochtniveau en de elasticiteit van de oogzone te verhogen voor een gladdere, soepelere huid en een gehydrateerd gevoel.


De oogcrème zit in een mooi flesje met een handig pompje. Dus naast dat dit fles luxe aanvoelt is die ook super handig. Want 1 pompje is meer dan genoeg voor beide ogen.


De crème voelt qua textuur een beetje gelachtig aan. Wanneer je hem aanbrengt op de huid trekt die ook super snel in.

Qua geur is die een stuk sterker als de dagcrème. Ik merkte dan ook dat mijn ogen dit niet heel fijn vinden. Hier moet ik wel bij zeggen dat ik al extreem gevoelige ogen heb en speciale druppels voor allergieën en droge ogen van de oogarts. Ik reageer dus op veel dingen extreem. Wanneer ik de crème wat verder van mijn ogen af aanbreng is er weinig aan de hand.

De huid onder mijn ogen vind de crème dan ook wel fijn, mijn ogen werken dus alleen niet mee.

Mijn mening

Na twee maanden testen kan ik oprecht zeggen dat ik beide producten fijn vind. Ondanks dat ik de eerste paar keer last had van mijn ogen doet de oogcrème precies wat hij moet doen. Mijn huid is zacht en gehydrateerd zelfs met een crème die geschikt is voor alle huidtypes. I Coloniali is te koop bij Douglas.

Wat is jouw favoriete oogcrème?

Follow
JouwBox
Deze review bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.