Skinimalism
Skincare, als je moet kan ik het er uren over hebben. Toen ik voor het eerst de term ‘skinimalism’ hoorde was ik ook heel erg in de war. Waarom zou je, je skincare routine willen strippen tot iets minimalistisch? Maar zelfs deze skincare junkie is om, vandaag vertel ik je wat skinimalism is en hoe je het kan toepassen tot je eigen routine.

Skinimalism

Skinimalism
Ik hou van een uitgebreide routine, het is namelijk mijn rust momentje van de dag. Maar de afgelopen jaren zijn er super veel producten uitgebracht zoals single-ingredient serums waarbij je zoals de naam al zegt een serum hebt met maar één ingrediënt. Dit is niet slecht maar het maakt je routine onnodig lang en soms werken deze actieve ingrediënten elkaar ook tegen.

Skinimalism is de trend van dit jaar en staat in het teken van je routine minimaliseren. Dit wil niet zeggen dat we hele stappen gaan skippen maar we kiezen voor producten met 1 tot 3 actieve ingrediënten. We gaan kijken naar wat onze huid echt nodig heeft en aan de hand daarvan kiezen we producten voor onze routine.

We gaan dus minder producten gebruiken met meer resultaat. Producten die focussen op het ‘probleem’ en effectief hun werk doen. En dit is een leer proces voor ons allemaal want het liefste gebruiken we alles als we maar een mooie en zachte huid hebben. Ik denk ook dat voor mij de belangrijkste les is geweest afgelopen jaren dat je soms vrede moet hebben met de staat van  je huid en je er alleen maar lief voor kan zijn.

Ook bij het minimaliseren van je routine hoort nog steeds een goede volgorde voor het gebruiken van de producten zodat ze optimaal hun werk kunnen doen. Welke volgorde lees je hier.

Hoe pas je Skinimalism toe tot je routine?

Heb je acne wat je graag wilt behandelen, zorg dan dat je een serum hebt die daar tegen helpt en hou de rest basic. Zo voorkom je dat je te veel actieve en soms zelfs agressieve ingrediënten te veel gebruikt op je huid. Één zo’n product bevat namelijk al genoeg van het ingrediënt om je huid te helpen.

Wat ook erg belangrijk is, en misschien wel het belangrijkste, is dat je snapt wat je producten doen voor je huid. Dat een merk iets op de verpakking zet wil niet altijd zeggen dat het klopt. Kijk naar de ingrediënten en probeer uit te zoeken wat deze doen. Mochten jullie het willen kan ik komende tijd werken aan een lijst met veel voorkomende actieve ingrediënten en wat deze doen voor de huid, en welke huid er baat bij kan hebben. Heb je het gevoel dat je toch iets te kort komt van één ingrediënt? Neem dan wel een single-ingredient serum als booster, je hoeft deze dan zelfs niet elke dag te gebruiken maar alleen wanneer nodig.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, het is dan verstandig om iemand raad te plegen die er verstand van heeft zoals een schoonheidsspecialiste of een dermatoloog. Maar onthoudt niemand zijn huid is perfect, en ik denk ook niet dat we dat moeten willen.

Skinfluencers

Skinimalism
Hier op de blog praat ik natuurlijk best veel over skincare en ik review ook redelijk wat skincare producten. Ik snap ook heel erg dat je na een positieve review het graag zelf willen proberen want misschien helpt het je huid. Ik vind het belangrijk om toch nog een keer te vermelden dat wat voor mij werkt niet perse voor een ander hoeft te werken. Daarom vermeld ik ook altijd zo uitgebreid mogelijk wat mijn huidtype is zodat mocht je het zelfde type hebben je meer kans hebt dat het voor jou werkt. Maar ook dit wil niet zeggen dat het voor iemand met een ander huid type niet werkt, ik ben helaas maar één persoon en ik heb niet de mogelijkheid om het op verschillende huidtypes uit te testen.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mijn blog of socials, dit geld voor elk persoon dat online praat over skincare.

Tot slot


Ik weet niet alles, maar ik doe mijn best zoveel mogelijk te leren en met jullie te delen. Mocht er iets zijn wat jij graag wilt weten of meer uitleg over wilt hebben dan doe ik mijn best daar zo goed mogelijk op in te gaan. Maar soms krijg ik echt vragen die meer gericht zijn aan een specialist. Ik ben lerende maar ik ga mezelf geen specialist noemen. En soms kan ik dus geen antwoord geven, maar zal altijd proberen mee te kijken met je.

Zou jij graag een product willen zien in een review laat het me weten. Maar ook als je meer wilt weten over bepaalde ingrediënten. Er is namelijk zoveel informatie beschikbaar dat het soms heel lastig is om te vinden wat je zoekt.

Ga jij je skincare routine aanpassen tot een skinimalism routine?

Follow

6 Comments on Skinimalism | Wat is het & hoe pas je het toe

 1. Lindaschrijfthetop
  23 februari 2021 at 15:48 (3 jaar ago)

  Ik heb een gezichtscreme voor in de ochtend. Nu wel een tegen UV stralingen want mijn gezicht wordt te snel bruin.

  Beantwoorden
 2. nicole orriens
  23 februari 2021 at 16:12 (3 jaar ago)

  Bij kan er niet veel meer geminimaliseerd worden, want ik doe eigenlijk helemaal niets aan gezichtsverzorging tot mijn schande. Ik moet eerst maar eens gaan maximaliseren ; )

  Beantwoorden
 3. Linda Meester
  25 februari 2021 at 09:48 (3 jaar ago)

  Het is bij mij wel heel minimaal want ik doe er eigenlijk heel erg weinig aan. Alleen wat zonnebrand in de hoogzomer

  Beantwoorden
 4. Fie, hola-nova
  25 februari 2021 at 09:58 (3 jaar ago)

  Ergens wel logisch om niet teveel (agressieve) producten te gaan gebruiken.. less is more!

  Beantwoorden
 5. Renata Feyen
  26 februari 2021 at 11:39 (3 jaar ago)

  Die spray van Altea heb ik onlangs in een jouwbox ontvangen, en ik ben daar echt happy mee 🙂

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Skinimalism | Wat is het & hoe pas je het toe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.