Om nog wat verder in te haken op de Skinimalism, vandaag een review over de Skinnies bars, de Coconut acne bar en de Lemongrass body bar. Zeep met weinig maar goed ingrediënten die je huid ook echt helpen. Klinkt goed toch?

De verpakking


De bars zitten in super schattige doosjes van karton dat composteerbaar is. De doosjes hebben een af schuifbaar dekseltje waardoor ze super makkelijk open te maken zijn. Hierdoor zijn ze ook goed op te bergen, de bars zijn namelijk zo gemaakt dat je een stukje afbreekt om te gebruiken en de rest op een droge plek bewaard. Met normale doosjes heb ik zelf vaak dat ik de verpakking kapot maak met openmaken en dat is nu dus makkelijk te voorkomen.


De doosjes hebben allemaal leuke en vrolijke kleuren wat ze voor mij extra leuk maakt om ze te gebruiken. Elke bar is 100 gram, dat betekend 25 gram per af gebroken blokje die elk ongeveer 2 tot 3 weken meegaat.

Lemongrass Body Bar


Toen ik begon met het testen van de body bar had ik eigenlijk geen verwachtingen. Maar deze bar heeft me erg verrast. De zeep is antibacterieel en bevat Totarol. Totarol is een antioxidant dat drie keer sterker is als vitamine E. Het is een verbinding uit het kernhout van de Totare boom en is een van de woudreuzen van Nieuw-Zeeland waar skinnies ook vandaan komt.

De blokjes zijn super makkelijk te gebruiken. Breek een blokje af en berg de rest op. En gebruik hem gewoon als je reguliere zeep gebruikt. Maar in tegenstelling van veel andere zepen is deze 100% natuurlijk, zacht voor je huid en kan gebruikt worden voor elk huidtype.


De eerste drie ingrediënten zijn soorten zeep wat geheel logisch is want het is natuurlijk een zeep. Dan krijg je water en kameelgras, oftewel lemongrass dit is ook gelijk je antibacteriële bestanddeel. Totarol staat vrij laag in dit rijtje wat betekend dat het een ingrediënt is wat er het minste inzit. Nu moet ik wel zeggen de ingrediëntenlijst is niet zolang dus het kan nog steeds een groot percentage zijn maar hier kan ik niks over zeggen.

Coconut Acne Bar


Nu komen we bij mijn favoriete skincare, die voor mijn gezicht. Al is deze bar ook op andere plekken te gebruiken waar je eventueel acne hebt of waar het vaker voorkomt. Wat ik heel interessant vind aan de acne bar is dat hij 2% salicylzuur bevat. Dit is een BHA en exfolieert op een zachte manier de huid. En wie hier al langer komt weet dat ik hou van chemische exfolianten, deze zijn namelijk een stuk zachter voor je huid als een scrub! Salicylzuur lost ook vet op waardoor het echt een goed ingrediënt is voor de wat vettere huid. Het is zeer effectief tegen acne en is niet hard voor de huid. Dus als je een gevoelige huid heb is de kans erg groot dat je dit ingrediënt kan verdragen in tegenstelling tot veel andere acne ingrediënten.


Ook deze bar gebruikt je als reguliere zeep. Maar deze bar is geheel zeepvrij! Dit maakt de bar naast dat het geen harde ingrediënten tegen acne heeft nog geschikter voor de gevoelige huid.


Het eerste ingrediënt is een reinigende stof dat wordt gewonnen uit kokosnoten. Als tweede zien we een olie, om vet/olie op te lossen heb je olie nodig dus het is goed om te zien dat dit ingrediënt zo hoog staat. En als derde zien we water. Elk skincare product bevat water, het valt mij op dat het bij de meeste producten vaak ingrediënt 1 is. Ik ben dan ook erg verrast dat bij beide bars het lager in het lijstje staat. Ook ben ik erg blij dat het salicylzuur in het midden staat dit betekend echt dat er voldoende inzit om zijn werk te doen.

Mijn Mening


Ik ben heel blij verrast met beide bars. Ze doen precies wat er beloofd wordt, wat je ook mag verwachten als een product een claim maakt. Ze zijn vegan en dierproefvrij. Bevatten geen palmolie en zijn natuurlijk. Nu is een natuurlijk product niet altijd beter voor je huid maar in dit geval echt wel.

Ik vind het vooral erg fijn dat de bars niet zoveel ingrediënten bevatten waardoor alles makkelijk is terug te vinden. Zo heb ik ook het minste kans heb op irritaties op mijn huid omdat ik weet wat ik gebruik.

In deze periode waar we allemaal gezicht maskers dragen hebben we ook meer acne (maskné). Een product om je huid te reinigen wat gelijkt helpt met het tegen gaan hiervan vond ik een hele fijne vondst. Ik heb echt jaren gevochten tegen een slechte huid en was zo bang dat de maskers mijn harde werk weer teniet ging doen. En voor heel even was dit ook zo tot ik deze bar ging testen. De acne bar blijft dus voorlopig in mijn routine, als die op is ga ik misschien wel de andere geur testen!

Wat vind jij van de Skinnies bars?

Follow

Deze blog bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

2 Comments on Skinnies | Acne & Body Bars

 1. Rachel
  1 maart 2021 at 19:57 (3 jaar ago)

  Leuk dat dit product lijkt op een reep chocolade haha dat maakte mij al enthousiast! Wat super fijn dat dit product in je routine blijft, klinkt ook wel erg goed 🙂 Ik ga er eens naar kijken, bedankt voor de tip!

  Beantwoorden
 2. theNextG1rl
  18 maart 2021 at 10:11 (3 jaar ago)

  Ik wil het eigenlijk opeten… 😀 Het klinken als fijne producten!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.