Sponge Me
Een keer in de zoveel tijd vind ik het fijn om een tijdje een konjac spons te gebruiken bij het reinigen van mijn huid. Enige tijd terug vond ik bij Ici Paris XL het merk Sponge me. En omdat ik wel van een beetje detox hou nam ik de detox versie van hun konjac sponsen mee. Benieuwd wat ik er van vind?

Sponge Me

Sponge Me Konjac Reinigingspons is gemaakt van 100% Konjac poeder. Een wortelachtige groente dat in Japan eeuwenlang gebruikt wordt voor een ontgiftende werking in diëten en als een kalmerende natuurlijke exfolierende spons for een delicate huid. In Japan eten ze al meer dan 1500 jaar Konjac vanwege de gezonde en ontgiftende werking. Konjac is in Japan in de 6e eeuw geintroduceerd als medicijn en al meer dan 1500 jaar gebruikt in health food en skincare.

Konjac poeder bevat 97% water en 3% fiber. Hierdoor is er volop hydratatie en wordt het natuurlijk verrijkt met Eiwit protein, koolhydratenn, ijzer, fosfor, koper, zink, vitaminen A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C en Foliumzuur. Konjac poeder is vrij van parabenen, sulfaten en phthalates.

Sponge Me wordt geproduceerd op de prachtige Jeju eilanden in Korea, een van de laatste plaatsen op aarde die nog niet vervuild is. Jeju eiland is een vulkanisch eiland. Sinds 2007 staat dit idyliische eiland met zijn lavagrotten als natuurerfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort het tot de 7 natuurwonderen. De Konjac wortel groeit hier in het wild of in speciale Konjac boerderijen op hoge vlaktes, zodat de spons extreem puur en vrij van onzuiverheden is.

Detox Review

Sponge Me
De konjac spons van Sponge Me zit in een zakje waarin je precies kan zien wat je krijgt. De spons is 100% natuurlijk en 100% afbreekbaar en ook erg fijn is dat het niet op dieren is getest! Maar ook zitten er geen chemische toevoegingen en kleurstoffen in. De spons is dus erg zacht voor de huid.

Sponge Me
Ik koos voor de Detox versie omdat deze zorgt voor een krachtige en effectieve reiniging maar op een zachte manier, En met mijn lastige huid leek mij dit een goede keuze. In deze spons zit bamboe houtskool verwerkt, dit is een natuurlijke antioxidant en bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken. Nog een voordeel van de bamboe houtskool is dat het water kan zuiveren dus met de spons heb je eigenlijk nooit last van te hard water door kalk! Wil je meer weten over de ingrediënten dan kan je dat hier lezen.

Hoe gebruik je Spons Me?

Sponge Me
♥ Zet de gehele Sponge Me Spons in het water tot het zacht is
♥ Masseer zacht in ronddraaiende bewegingen de spons over het gezicht of lichaam. Indien gewenst kan je een reiniger gebruiken om makeup te verwijderen, maar vanwege de pH waarde van 8.5 is dit niet nodig.
♥ Spoel goed uit na elk gebruik en knijp voorzichtig alle overtollig water eruit. Let op: niet de spons wringen
♥ Hang de spons uit en laat het door de lucht drogen voor het volgende gebruik.

Ook belangrijk is dat je de spons elke 2-3 maanden moet vervangen en dat je hem kan steriliseren door hem 2 minuten uitkoken.

sponge me
De Sponge Me spons is kei hard als hij droog is. Wanneer je de spons nat maakt wordt hij zacht en kan je hem gebruiken om de huid te reinigen. De bovenkant van de spons heeft droog erg grote poriën waardoor je zou denken dat zodra deze nat is deze is om de huid me te exfolieren maar dat is niet waar. Zodra de spons nat is worden deze poriën kleiner. Ook voelt hij erg zacht aan is deze kant is dus speciaal om te reinigen.

sponge me onderkant
De onderkant is in vergelijking met de bovenkant echt helemaal anders! De onderkant heeft droog kleinere poriën als nat en deze kant is ook erg fijn om de huid licht mee te exfolieren. Heb jij een gevoelige huid die liever niet gescrubd wordt dan is dit echt ideaal!

Er zijn verschillende soorten sponsen:

♥ Renew, voor de rijpere huid. Deze reinigt diep en exfoliëert licht, geeft een mooie glow.
♥ Detox, voor de vette huid. Met houtskool voor een diepe reiniging en antibacteriële werking.
♥ Gentle, voor de babyhuid of gevoelige huid. Extreem zacht voor de huid, houdt de natuurlijke PH in stand.
♥ Oil control, voor de gecombineerde of vette huid. Verfijnt de poriën en absorbeert vuil, vet en bacteriën.
♥ Brighten, voor de gevoelige huid. Zuivert en verzacht, zelfs voor de meest gevoelige huid zoals die met exceem of rosacea.
♥ Hydrating, voor alle huidtypen. Reinigt en verzorgt tegelijk.

Zou jij je huid reinigen met een spons?

Follow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.