Zwitsal, een van mijn favorieten geuren! En wat is beter dan een product vinden dat multifunctioneel is en ook nog eens lekker ruikt? Ik heb het hier over talkpoeder. Ben je geen fan van Zwitsal geen probleem er zijn natuurlijk meer merken die talkpoeder verkopen.

Een fles talk poeder kost over het algemeen gemiddeld zo een €5 per fles en je doet hier erg lang mee. Ik doe er in de winter langer mee als in de zomer waarom dat is kom ik zo nog even op terug! Vandaag 3 tips hoe je talkpoeder kan gebruiken en daarmee kosten bespaard.

Tip 1:

talkpoeder
Droogshampoo, je haat het of je vind het helemaal geweldig. Zelf ben ik niet zo een fan van dit product maar als ik de dag dat ik mijn haar moet wassen plots ergens heen moet en mijn haar ziet er niet uit is het soms handig.

Alleen in de meeste droogshampoo’s zit alcohol (die ik in huis heb ieder geval wel) en mijn haar is al een drama en erg droog. Door de droogshampoo word het alleen maar stugger en droger en ziet het er dood uit. De oplossing voor mij en misschien ook wel voor jou, talkpoeder! Neem de bus met poeder en schud voorzichtig wat poeder in je haren bij je haar wortels.

Nu denk je Nee! Zo krijg ik toch juist een witte waas? Nee helemaal niet schud het in je haar en verdeel het over je hele hoofdhuid met je handen en dan borstel je haar uit. Nog steeds een beetje vet herhaal deze stap dan nog een keer. Het is misschien iets meer werk maar het werkt het zelfde als droogshampoo

Tip 2:

talkpoeder

De basis voor je gezicht qua make-up kennen we wel toch? Primer, foundation, concealer, poeder, enz. En om mijn gezicht mat te houden (want ik heb een redelijk vette huid) gebruik ik normaal een matterende poeder. Je heb hier budget varianten van maar ook de duurdere. Wat nu als ik zeg dat het nog goedkoper kan als budget?

Nee echt! Je kan namelijk je foundation ook af poederen met talkpoeder. Let hier wel mee op dat je niet te veel neemt want dan word je wel echt heel licht maar als je, je gezicht gewoon met een klein beetje poeder af poedert absorbeert de talkpoeder het vettige laagje op je huid.

Tip 3:

De zomer is eigenlijk voorbij maar toch wil ik deze tip graag al vast met jou delen. Als het buiten warm is en ik heb een jurkje of rokje aan schuren mijn bovenbenen nog wel is tegen elkaar aan en dit gaat irriteren doordat het plakt en schuurt. Ik denk dat je het wel kent.

Dit is eigenlijk makkelijk op te lossen. Voor ik me in de ochtend aankleed neem ik een beetje talkpoeder en dit smeer ik aan de binnenkant van mijn beide bovenbenen en het schuur probleem is al aanzienlijk verminderd.

Ga ik de deur uit neem ik een reisflesje mee waarin ik wat talkpoeder heb zitten. Gaan mijn benen plakken zoek ik een toilet op en herhaal wat ik die ochtend heb gedaan. Echt ideaal!
Dit is ook de reden waarom talkpoeder in de zomer sneller opgaat als in de winter bij ons in huis.

talkpoeder

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en ik ben heel benieuwd of jullie nog tips hebben voor mij met talkpoeder! Laat het weten in de comments.

Follow

12 Comments on Talkpoeder | Budget tip!

 1. Liset
  9 september 2017 at 09:44 (7 jaar ago)

  Goede tips! Mijn moeder gaf mij vroeger ook als tip om talkpoeder als droogshampoo te gebruiken. Ik was dat helemaal vergeten! Ik kan soms ook niet goed tegen droogshampoo omdat het mijn hoofdhuid uitdroogt, maar dit ga ik weer eens proberen. Misschien dat het beter werkt voor mij :).

  Beantwoorden
 2. Jessica
  9 september 2017 at 09:59 (7 jaar ago)

  Goede tips! Dank je wel voor het delen, ik ga het eens onthouden en er iets mee doen.

  Beantwoorden
 3. Fleur
  9 september 2017 at 10:07 (7 jaar ago)

  Goede tips! Tegen plakkende benen schijnt een beetje deo uit een roller ook goed te werken

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  9 september 2017 at 10:08 (7 jaar ago)

  Ik wist niet dat je talkpoeder voor zoveel dingen kon gebruiken. Wat handig zeg. En het is ook nog eens een lekker ruikend product.

  Beantwoorden
 5. priscilla
  9 september 2017 at 10:54 (7 jaar ago)

  Oh dat van de bovenbenen ga ik onthouden voor volgende zomer. Vreselijk altijd die schurende bovenbenen.

  Beantwoorden
 6. Tania
  9 september 2017 at 12:09 (7 jaar ago)

  Die van het schuren tussen je bovenbenen kende ik al de rest nog niet. Goeie tips

  Beantwoorden
 7. Jamey
  9 september 2017 at 15:06 (7 jaar ago)

  Goeie tips Lotte, ik gebruik het vaak ook voor schuurbenen in de zomer.

  Beantwoorden
 8. Lien
  9 september 2017 at 17:27 (7 jaar ago)

  Leuke tips! Die kende ik nog niet 🙂 al zijn wij de tijd van talkpoeder al voorbij..misschien toch maar weer in huis halen 😉

  Beantwoorden
 9. bychristiana
  10 september 2017 at 20:00 (7 jaar ago)

  Wat een goede en écht originele tips! Leuk om te lezen. Mijn schoonheidsspecialiste brengt altijd een beetje aan op de bovenlip voor het harsen, het houdt op die manier de irritatie en roodheid een beetje tegen.

  Beantwoorden
 10. mieke | mieksmind
  13 september 2017 at 10:24 (7 jaar ago)

  dat vd bovenbenen kende ik al, maar bij mij werkt het niet echt. ik gebruik het vooral als ik ergens langs geschuurd ben tegen de irritatie en roodheid

  Beantwoorden
  • bettina Leeuwagh
   19 november 2019 at 20:58 (5 jaar ago)

   Ik gebruik het onder me borsten

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.