5 sensNu het weer een beetje raar doet, doet mijn huid lekker mee. Wanneer mijn huid besluit raar te gaan doen vind ik het fijn om een droge olie te gebruiken. Een olie die niet plakt en snel intrekt. Een van dit soort fijne oliën is de 5 Sens van Rene Furterer. Benieuwd waarom ik hem zo fijn vind?

Van Viata de online apotheek kreeg ik de mogelijkheid om een review te schrijven over deze droge olie. Maar de 5 Sens droge olie is voor mij geen nieuw product. Zo een twee of drie jaar terug schreef ik op mijn oude blog ook een review over deze droge olie. Van wat ik me kan herinneren vond ik de olie echt heel fijn, maar ik kwam toen echt om in de producten dat ik hem niet opnieuw had aangeschaft.

Toen ik de kans kreeg om de olie opnieuw te reviewen greep ik die kans met twee handen. Ik was vooral heel benieuwd of ik de olie nog steeds zo fijn zou vinden.

Verpakking

5 sensDe fles is heel zwaar en voelt heel luxueus aan. En laten we eerlijk zijn het is met de amberkleurige fles en gouden details ook gewoon een plaatje om te zien.

5 Sens

5 sensDe 5 Sens droge olie heeft zijn naam door de mix van 5 oliën.

Jojobaolie

Jojoba werd in de traditionele geneeskunde omwille van zijn voedende eigenschappen gebruikt voor het regenereren van het haar of om de gevolgen van psoriasis te verlichten. Het werd ook gebruikt als middel om wonden te helen en de huid en het haar te beschermen tegen de droogte.

Zoete Amandel olie

De zoete amandelolie is verkoelend en verzachtend en voedt de droge huid en het droge haar door ze te omhullen met een beschermende film.

Ricinusolie

Ricinus bevat essentiële vetzuren en beschikt over helende, regenererende en hydraterende eigenschappen voor de huid. Het bevordert de haargroei en maakt het ook glanzend en soepel.

Avocado olie

De olie uit het vruchtvlees is rijk aan essentiële vetzuren. Ze hydrateert het haar grondig en draagt bij tot het herstel van de hydrolipidenfilm. Hydrolipidenfilm is een dunne laag die zich als een beschermende film over het huidoppervlak uitstrekt en een complex geheel vertegenwoordigt, bestaande uit substanties afkomstig van zweet- en talgafscheiding en cel ophopingen.

Saffloerolie

Uit de zaden wordt een olie gewonnen die zeer rijk is aan essentiële vetzuren, onmisbare hydraterende bestanddelen voor een gezonde hoofdhuid en van nature droog haar.

Alle ingrediënten:

Isododecane, Diisopropyl Adipate, Isodecyl Neopentanoate, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Carbonate, C12-15 Alkyl Benzoate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil ( Carthamus Tinctorius Seed Oil), Persea Gratissima (Avocado) Oil (Persea Gratissima Oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Ricinus Communis Seed Oil), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Simmondsia Chinensis Seed Oil), Fragance (Parfum), BHT Geraniol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Helianthus Annuus Seed Oil), Tocopherol.

Droge Olie

5 sensOndertussen heb ik al meerdere keren gegooid met de term ‘droge olie’. En eigenlijk klinkt het heel raar een droge olie want alle olie is toch vet?

En dat klopt helemaal maar droge olie is een term die vooral staat voor onze zintuiglijke en sensorische beleving tijdens het gebruik van een product.

Een droge olie is meestal een mix van verschillende lichtgewicht oliën die na het aanbrengen een satijnen laagje achterlaten in plaats van een vet laagje. Deze mix van oliën plakt dus niet aan je huid waardoor de term droge olie is ontstaan.

Extra weetje

Een droge olie kan de werking van een vochtinbrengende crème versterken. Doordat de olie vocht vasthoudt en daarmee ook het vocht wat je met de crème aan de huid toevoegt haal je het maximale vocht uit beide producten.

Huid, Haar & mijn mening

5 sensIk gebruik de 5 Sens vooral voor mijn huid maar de olie is ook perfect geschikt voor je haar. Zelf gebruik ik hem vooral voor mijn droge en trekkerige huid op mijn benen. Doordat ik even snel kan sprayen, insmeren en klaar kan ik dit makkelijk doen in de ochtend en avond. Omdat na aanbrengen je eigenlijk al klaar bent om je kleding aan te doen gezien de olie niet plakt.

Naast dat die fijn en makkelijk is om te gebruiken is de geur ook super lekker. De geur is heel zacht en subtiel zoet waardoor ik altijd een beetje een spa gevoel krijg.

Dat ik nog steeds tevreden ben over de Sens 5 droge olie is volgens mij wel duidelijk. Rene Furterer 5 Sens droge olie zelf proberen? Neem dan even een kijkje op de website van Viata.

Wat voor een soort olie gebruik jij het liefste?

Follow

Deze review bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet!
Meer olie? Misschien vind je deze haarolie ook wel fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.