SKin FoodEen product wat al jaren een vaste plek heeft in mijn toilettas is de Skin Food van Weleda. In de herfst en winter perfect als een dagcrème maar ook heeft deze rijke crème goede eigenschappen om het ook in de lente en zomer te gebruiken. Tot mijn eigen verbazing heb ik dus nog geen review online staan over de Skin Food. En daarom besloot ik dat het hoog tijd werd om daar verandering in te brengen.

Skin Food

Skin Food is voor mij de oplossing voor een droge en ruwe huid.
Een intensief voedende crème die de barrièrefunctie van de huid herstelt, jeuk vermindert en een trekkerig gevoel door droogheid laat verdwijnen.

Skin Food is 100% natuurlijk en heeft Natrue classificatie voor Natuurcosmetica. En het allerfijnste, de crème is te gebruiken voor het gezicht en het lichaam.

Verpakking

SKin FoodDe verpakking van de Skin Food is onlangs een beetje veranderd. Van de herkenbare aluminium tubes zijn ze overgestapt naar plastic. Nu moet ik heel eerlijk zijn en mijn voorkeur naar de oude verpakking gaat omdat ik daarbij het gevoel heb dat al het product er beter uit komt.

Wel fijn aan de nieuwe verpakking is dat de dop een dekseltje heeft. Hierdoor zit je dus niet meer met een losse dop. En dat is handig want als je een beetje op mij lijkt dan raak je die dop nog wel is tijdelijk kwijt.

Ingrediënten

SKin FoodIk noemde net al even dat Skin Food 100% natuurlijk is. Dit vind ik zelf super fijn omdat ik dan alle ingrediënten makkelijker kan terugvinden. En zo ook beter kan uitzoeken wat hun werking nu precies is.

Het extract van het driekleurig viooltje is het hoofdingrediënt van de Skin Food. Dit extract heeft een vochtinbrengende en beschermende invloed op de huid, wat het zeer geschikt maakt voor de verzorging van de droge en gevoelige huid.

Alle ingrediënten:

Water, Zonnebloemolie, Wolwas, Amandelolie, Bijenwas, Alcohol, Polyglyceryl-3 polyricinoleaat, Glycerine Limoneen, Extract van het driekleurig viooltje, Bijenwashydrolysaat, Sorbitan Olivate, Goudsbloemextract (Calendula) Arginine, Zinksulfaat, Compositie van natuurlijke etherische oliën, Geraniol, Citral, Coumarin.

De crème

SKin FoodOndanks dat Skin Food een uiterlijke upgrade heeft gehad is de inhoud hetzelfde gebleven. De eerste keer dat ik de nieuwe tube opende dacht ik even dat ook de formule was veranderd omdat die wat dunner was en wat makkelijker uitsmeerde. Maar doordat het dus gemaakt wordt met 100% natuurlijke ingrediënten kan de substantie van de crème nog wel is afwijken per batch die gemaakt wordt. Op de foto zie ook dezelfde crème uit twee verschillende tubes en links is wat dikker qua substantie als de crème aan de rechterkant.

Doordat de crème zo rijk en voedend is, is die echt perfect voor het koude en natte weer wat we hier in Nederland hebben in de herfst en winter. Maar dat haalt niet weg dat deze crème ook is in de lente en/of zomer. Skin Food geeft namelijk een hele mooie en natuurlijke glow aan je huid. Zo’n glow die we allemaal graag van onszelf willen hebben.

Maar ook vind ik de crème heel fijn om te gebruiken op mijn huid als ik weer is net te lang in de zon ben blijven zitten.

Mijn mening

Ik zei het in het begin al, Skin Food heeft al jaren een plekje in mijn make-up tas. Vooral omdat ik een hele droge huid heb en mijn huid er beter uit ziet als ik deze crème aanbreng voor ik make-up op doe. Maar ook omdat je hem heel goed kan mengen met foundation, een soort van homemade bb cream.

Ook verbrand ik mezelf nogal regelmatig op mijn werk aan de oven of de koffiemachine. Om de huid dan soepel en gehydrateerd te houden zodat het sneller weer heelt is de Skin Food ook heel fijn. Juist om dit soort kleine dingetjes heb ik altijd een tube bij me. Ik vind zelf dan de 30ml ook het fijnste qua formaat omdat die in al mijn tassen past, haha.

Maar er is natuurlijk ook een grotere tube beschikbaar. Deze is 75ml in in verhouding is die net wat voordeliger als een kleine tube.

Skin Food 30ml – €5.99
Skin Food 75ml – €10.49

Heb jij ook een crème die alles kan?

Follow
SKin Food

Meer natuurlijke skincare? Misschien is deze review over The Green Balm van MOA iets voor jouw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.