De afgelopen 6 jaar heb ik al heel wat huidverzorgingsproducten getest. En niet over alles is een review online gekomen. Of de review bestaat niet meer omdat die op mijn vorige blog stond. Cetaphil is zo een merk waarvan alle producten die ik had getest fijn vond, maar waar geen review over online is gekomen. Geen idee waarom niet maar vandaag is het eindelijk tijd om mijn mening over dit merk en de producten te geven! Zit jij al klaar?

Van Viata ontving ik deze set van Cetaphil met producten voor de droge en gevoelige huid. Klinkt prima combinatie voor mijn huid. Beide producten heb ik in het verleden wel geprobeerd maar nog nooit samen in een routine. De afgelopen 30 dagen heb ik dus mijn gel cleanser ingeruild voor de reinigingslotion en mijn dag en nachtcrème voor de hydraterende crème.

Aantal dingen om te onthouden voor we verder gaan met de review. Mijn huid is gedehydrateerd, heel erg gevoelig. En qua hormonen de afgelopen tijd vrij in de war omdat ik van de pil ben overgestapt terug naar een implanon. Hormonen is dan ook iets waar geen een huidverzorgingsproduct controle over heeft en dus onzuiverheden daardoor neem ik niet in acht met mijn gevonden conclusies.

Milde Huidreiniger

In deze set van Cetaphil zit een fles van 200ml Milde Huidreiniger. Deze heb ik een paar jaar geleden al een lange tijd getest en voor mij was dit dus geen nieuw product. Voorheen vond ik deze reinigingslotion erg fijn en ik was dus benieuwd of dit nog steeds een fijn product was voor mijn huid.

De Milde Huidreiniger is een zeepvrije, milde reiniger die geschikt is voor alle huidtypes,in het bijzonder voor de gevoelige, droge beschadigde huid. De reinigingslotion bevat ook geen parfum iets wat ik echt een groot pluspunt vind!

Doordat de samenstelling van de lotion zo mild is, hoef je in principe de lotion niet af te spoelen met water. Maar als mijn voorkeur is om dit wel te doen. Dat is dan ook meer door de hoeveelheid make-up ik draag. Mocht je dit product zelf willen proberen is dat iets waar je zelf je voorkeur in zou moeten vinden.

De lotion is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar je kan hem ook gebruiken bij kinderen en zelfs pasgeboren baby’s.

De lotion is vrij dun hierdoor is het makkelijk te verdelen op de huid en heb je niet veel nodig. Qua geur ruik je eigenlijk niks, dit natuurlijk omdat er geen parfum in zit.

Hydraterende Crème

Ook ontving ik in de set een tube Hydraterende Crème van 100gr. En ook deze crème had ik eerder al een keer geprobeerd. En om even volledig eerlijk te zijn, in die periode vond ik deze crème niet fijn.

Mijn huid was in die periode ook erg gevoelig, meer onzuiverheden, erg vet en ook erg gedehydrateerd. Op dit moment heb ik wel wat onzuiverheden in verband met hormonen. Maar niet omdat mijn huid nog zo vet is. Dus ondanks bepaalde dingen met mijn huid nog hetzelfde zijn als voorheen zijn er ook dingen veranderd. Een goed moment dus om te kijken of de crème deze keer wel voor mij werkt.

De Hydraterende Crème is ontwikkeld voor de intense hydratatie van de droge, gevoelige en beschadigde huid. Hydratatie is voor elke huidtype belangrijk omdat dehydratatie kan leiden tot een verstoring van de vetlaag van de huid waardoor je droogheid, schilders en irritatie. Maar ook overtollig aanmaak van talg omdat je huid vet en hydratatie wilt toevoegen aan de huid.

De crème bevat net als de lotion geen parfum en is kalmerend, verzachtend en erg hydraterend. Ook kan je de crème net als de lotion voor het hele lichaam gebruiken. Maar in tegenstelling tot de lotion is deze echt voor volwassenen.

De crème is vrij dik waardoor het echt wel even tijd nodig heeft om in te trekken. Ik denk ook dat ik hierdoor de crème voorheen niet fijn vond omdat het intrekken erg lastig ging met mijn vette huid. Ook nu mijn huid niet heel vet meer is duurt het vrij lang voor die is ingetrokken en ik make-up op kan doen. Op zich vind ik dit geen probleem want hij trekt nu in ieder geval in de huid in plaats van dat die er op blijft liggen.

Mijn mening

De reinigingslotion vond ik altijd al een fijn product. Ik heb hier dan ook weinig over te zeggen. Het is een goede lotion. Hij doet precies wat die moet doen, mijn huid reinigen. Na gebruik is mijn huid lekker schoon en zacht. Doordat de formule zo mild is heb je na het wassen ook geen last van een trekkerige huid. Dit is natuurlijk super fijn.

De crème ging ik gebruiken met gemixte gevoelens. Maar na het gebruiken van de crème merk ik ook wel echt dat mijn huid beter gehydrateerd is. En na 30 dagen gebruiken kan ik ook echt zeggen dat mijn huid minder droog is en er gezonder uit ziet.

Voor de droge en gevoelige huid is deze set echt een perfecte combinatie. Heeft je huid de neiging om wat sneller vet te worden zou ik even kijken bij de andere lijnen van Cetaphil want uit ervaring hebben ze ook daarvoor echt hele fijne producten.

Wat is jouw favoriete combinatie voor het verzorgen van je gezicht?

Follow

Deze review bevat een producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.