Bijna een jaar geleden nam ik een aantal producten mee van Garnier Bio. Deze producten zijn biologisch en ook nog is vegan. Dit klonk mij heel goed in de oren. Thuis ging ik wat reviews lezen en ik las er veel verschillende meningen. Na een lange tijd heb ik het eindelijk aangedurfd de producten te gebruiken en is het tijd voor mijn mening!

Ik kocht drie producten. De detox reinigingsgel, voedende mist en de konjac spons. De verpakking van beide flesje vind ik erg fijn. Mooi strak en dun dus nemen weinig plek in op het plankje in de badkamer. De konjac spons heeft een touwtje waardoor die makkelijk is op te hangen in de badkamer zodat die kan drogen.

Ik ben de producten los van elkaar gaan gebruiken omdat ik niet te veel in 1x wil veranderen aan mijn verzorgingsroutine. En zodat ik resultaten van de producten goed kan zien.

Detox Reinigingsgel


De detox reinigingsgel bevat citroengras, deze staat bekend om zijn verfrissende eigenschappen. De reinigingsgel reinigt de huid en verwijdert onzuiverheden. De geur is 100% natuurlijk. 66% van de ingrediënten zijn biologisch verbouwd en 98% van natuurlijke oorsprong.


Normaal gebruik ik huidverzorging minimaal 30 dagen voor ik een mening vorm rond om een product. Ik kon na een week mijn huid echt niet nog meer martelen met deze reinigingsgel. Ik begon steeds meer kleine plekjes uitslag en pukkeltjes te krijgen. Gezien ik niks anders aan mijn reiniging en eetpatroon heb veranderd was de conclusie dat het door de reinigingsgel kwam vrij snel gemaakt.

Zo zie je dat producten met een hoog percentage ingrediënten van natuurlijke oorsprong echt niet beter hoeft te zijn voor je huid.

Voedende Mist


De voedende mist bevat argan olie, deze staat bekend om zijn voedende eigenschappen. Hierdoor zou de mist perfect zijn voor de droge en gevoelige huid. Nu heb ik wel een gevoelige huid maar niet zozeer een droge huid. Maar gezien mijn huid wel chronisch hydratatie mist leek het me een goed plan deze te proberen.

De mist heeft een fijne zachte verstuiver waar een lichte mist uit komt. Deze voedende mist kan op elke moment van de dag worden gebruikt ook over make-up heen. 11% van de ingrediënten van de mist zijn biologisch verbouwd en 99% zijn van natuurlijke oorsprong.


Is dit de beste voedende mist die ik ooit heb gebruikt? Nee maar slecht is die ook niet. Ik heb gewoon het gevoel dat die niet zoveel doet. Mijn setting spray van de action doet net zoveel voor mijn huid voor mijn gevoel.

Konjac Spons


Deze spons is 100% natuurlijk, hij is namelijk gemaakt van konjac wortel. Dit is een plant die je ook kan eten. Door zijn unieke textuur heeft die een reinigende werking en een ook licht exfoliërend. Omdat de spons zo zacht is, is die geschikt voor elke huidtype.


Als je de spons uit het zakje haalt is die keihard. Je moet hem dan ook voor gebruik een tijdje in warm water leggen voor je hem kan gebruiken. Als die zacht is door het water knijp je hem uit en kan je, je gezicht wassen. Dit kan met een reinigingsproduct of met alleen water. Zoals je op de foto kan zien is de droge spons links een stukje kleiner en zie je de textuur wel maar veel minder als rechts. Rechts heeft een tijdje in water gelegen en is dus lekker zacht, een stuk groter en je ziet de textuur van de spons veel beter.

Ik was al bekend met dit soort sponzen, ze werken prima. Ze helpen je huid te reinigen en verwijderen dode huidcellen door het licht exfoliërende effect. Ik gebruik hem zelf wel het liefste met een reinigingsgel. Enige nadeel van deze vind ik het formaat, ik heb mijn sponzen liever iets groter omdat vasthouden dan gewoon makkelijker is.

Mijn mening

De reinigingsgel gaat gelijk weg. Mijn huid vind die echt niet fijn, en dat is dus ook wat ik van veel andere had gehoord. En dus ook gelijk de reden dat ik het steeds aan het uitstellen was om het te gaan testen. In deze fles zit 150ml voor 8€. Mocht je een fijne reinigingsgel zoeken raad ik de Normaderm Phytosolution aan. Deze is is iets duurder namelijk 14€ voor 200ml maar echt de beste reinigingsgel die ik ooit heb geprobeerd. Lees die review hier.

De mist is prima doet niet veel maar hij is niet slecht. Ook deze spray bevat 150 ml en kost 8€. Een die ik wel echt heel fijn vind is die van Mario Badescu, de Aloe, Herbs & Rosewater deze kost ongeveer 10€ voor een flesje van 120ml dus qua prijs is dat niet super veel verschil.

De konjac spons is de enige van deze producten die ik wel kan aanraden. Hij doet wat die moet doen. De konjac spons kost 9€. Of je dit er aan wilt uitgeven is natuurlijk de volgende vraag want er zijn goedkopere sponzen.

Heb jij al iets geprobeerd uit de Bio lijn van Garnier?

Follow
 

2 Comments on Biologische Huidverzorging | Garnier Bio

 1. Agnetha
  22 april 2020 at 16:54 (4 jaar ago)

  Fijn je eerlijke review! De verpakking is idd erg mooi maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de werking van het product..

  Beantwoorden
 2. Monique Hanegraaff
  14 april 2021 at 11:36 (3 jaar ago)

  Nadat ik enkel lovende woorden heb gelezen op internet, zeker ook op de site van Garnier zelf, ben ik blij jouw review gelezen te hebben. Ik ben nog steeds op zoek naar goede vegan producten, ik blijf dus maar even verder zoeken.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.