In mijn zoektocht naar de beste manier om mijn huid te reinigen besloot ik toch nog is een keer een reinigingsmelk te proberen. Mijn oog was al snel gevallen op de Botanische Reinigingsmelk met Bloemenhoning van Garnier. Deze reinigingsmelk bevat 96% ingrediënten die van natuurlijke oorsprong zijn. Laten we is gaan kijken of dit werkt voor mijn huid.

De Botanische producten van Garnier komen uit de SkinActive lijn. Ik kende hiervan al de micellair waters, die mijn huid overigens niet fijn vind. Ondanks dat wilde ik deze toch nog graag testen. Botanisch betekent letterlijk van natuurlijke oorsprong, de producten uit deze lijn bevatten dus geen troep. Je zal in deze producten geen parabenen, siliconen en geen synthetische kleurstoffen vinden.

Nu denk ja maar je zei voor 96% van natuurlijke oorsprong, hoe zit het dan met die andere 4%. Deze ingrediënten zijn vooral toegevoegd voor de conservering van het product en voor de zintuiglijke ervaring. Dus eigenlijk gewoon dat het product langer houdbaar is maar ook fijn voelt en ruikt.

Wat ik ook fijn vind is dat dus op de verpakking achter de ingrediënten staat wat het is en waar het vandaan komt.

De test

Qua verpakking is hij op het etiket na gelijk aan de SkinActive micellair waters. De opening is groot genoeg om er genoeg product uit te krijgen. Niet te veel en niet te weinig. Al als je een beetje hard knijpt in de fles heb je dus wel te veel, knijpen is niet nodig, haha.

Qua gevoel is deze reinigingsmelk wat dikker als dat ik gewend ben van andere merken. Hij verwijderd wel goed alle restjes viezigheid van de huid.

Maar ik merk dat een reinigingsmelk echt niet voor mij is besteed. Ik heb na gebruikt echt de neiging om mijn gezicht nog een keer te wassen omdat het vettig aanvoelt. Nu is dit natuurlijk niet nodig maar ik gebruik bij voorkeur al een crème op gelbasis omdat ik dus geen vettige laagjes wil.

Mijn mening

De reinigingsmelk doet goed zijn werk. Hij reinigt en hydrateert de huid. Voor mij is dit product alleen echt niet gemaakt. Ik ga dus verder met mijn zoektocht naar de perfecte combinatie reinigingsproducten voor mijn huid!

Wat is jouw perfecte combinatie reinigingsproducten?

Follow

Meer Garnier:

Amandelmelk haarmasker – Loving Blends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.