Cleansing Mud MaskEtos maskers zijn altijd een beetje hit of mis hier in huis. Omdat het laatste masker niet super slecht was maar me niet echt beviel heeft dit masker een tijd op zich laten wachten. Zou ik het Cleansing Mud Mask wel fijn vinden?

Vormgeving

Cleansing Mud MaskLaten we het eerst over de vormgeving van de Cleansing Mud Mask hebben. Ik vind zelf van alle maskertjes van Etos zelf de mud masks de mooiste vormgeving heeft. Deze zijn wat rustiger qua kleuren wat helpt bij mij me-time momentje. In elk zakje zit 15ml wat echt te veel is voor mij en ik zou dus 2x met een zakje kunnen doen. Alleen is hij dus al open wat bewaren wat lastig maakt.

Het bewaren van een masker doe ik ook echt alleen als ik hem echt heel fijn vind. Ik neem dan het zakje met masker wat open is en doe het in een ziplock zakje en leg hem dan in de koelkast.

Ingrediënten

Als ik de beschrijving van het masker moet geloven bevat het masker mineralen uit de Dode zee die helpen bij een extra krachtige reiniging van de poriën en het verwijderen van onzuiverheden. De combinatie van zeewier en lavendel zorgt voor een zachte en gladde huid.

Cleansing Mud MaskEn als ik naar de ingrediënten kijk zit dit er ook wel in maar er zit wel een grote maar achter. Als je op de foto kijkt zie je pas na parfum dat er fucus vesiculosus in het masker zit, dit is blaaswier. Daarna staat er silt dit is een klei achtige grondsoort van fijn zand maar er staat niet bij waar dit zand vandaan komt dus dit kan net zo goed uit je achtertuin komen. Er zit nog voor parfum maris sal in dit is zeezout maar ook hiervan is de herkomst niet bekend. En nog veel verder onderaan vinden we lavandula angustifolia oil, lavendel olie dus.

Technisch gezien bevat het masker dus de ingrediënten die ze aanprijzen maar ze staan zodanig ver in de ingrediëntenlijst dat ze niet super veel zullen uithalen. Ook wil ik nog even wijzen op het puntje dat het vierde ingrediënt Alcohol Denat is, dit is toch een ingrediënt dat de meeste huidjes niet zo fijn vinden.

Substantie & Geur

Cleansing Mud MaskHet masker is qua substantie gewoon een normaal klei masker. Smeert makkelijk uit en droogt goed in. Qua geur laat het toch echt wel de wensen over. Terwijl ik dit schrijven ben ik ook is gaan googlen wat mijn mede bloggers zeggen en ik vind er weinig over terug behalve dat de geur hen niet stoort. (of ik lees de verkeerde blogs.)

Voor mij ruikt dit masker echt te sterk. Het ruikt voor mij ook naar een combinatie van toiletverfrisser en een aftershave voor mannen. Ik kan er denk ik wel inkomen dat sommige mensen dit lekker fris vinden maar ik vind het een beetje teveel van het goede.

Mijn ervaring

Het Cleansing Mud Mask smeert makkelijk uit over mijn gezicht en droogt snel en goed in, wat ik erg fijn vond want ik wilde niet te lang met die geur rond mijn neus rond wandelen. Met een washand en lauw water laat het masker zich ook makkelijk weer verwijderen. En na gebruik voelt mijn huid wel schoon. Maar ook zoals ik al verwachtte erg droog en was goed insmeren echt een noodzaak. Ik weet dat in mijn geval dit door de alcohol en de parfum komen die zo hoog in de ingrediëntenlijst staat.

Ik zelf zal dit maker niet nog een keer gebruiken, mijn huid en neus waren niet heel blij met me. Maar mocht je het toch zelf willen ervaren ga dan even naar je dichtstbijzijnde etos en voor €0.99 kan je het zelf proberen.

Follow

Meer Etos maskers? Ik schreef eerder al een review over het Balancing Mud Mask.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.