balancing mud mask
Afgelopen weekend konden mijn volgers op Instagram stemmen welk masker ik vandaag ging reviewen. Ondanks de stemmen redelijk gelijk liepen kwam het Balancing mud mask het hoogste uit de stemming. Dus vandaag een review van dit masker!

balancing mud maskHet Balancing mud mask komt is een redelijk simpele verpakking maar door het paarse pastel kleurtje en de gouden tekstopdruk is het toch wel weer super leuk om te zien! Het masker bevat argan olie en acai bessen extract wat je huid zou moeten verzorgen en een reinigen.

Wat zegt Etos over dit masker

Het Etos Balancing mud mask verwent je huid extra intensief door de toevoeging van arganolie. De acai bessen extract heeft een antioxiderende werking voor de dieptereiniging van je poriën. Het masker herstelt de natuurlijke balans van je huid.

Ingrediënten

De foto van de ingrediënten is redelijk mislukt en de helft was niet te lezen. Maar de dingen die ik heb gevonden in de lijst is dat kaolin (klei) erg hoog staat wat te verwachten was bij een mud mask. Maar ook parfum staat erg hoog, zelfs nog boven de argan olie. Iets wat ik erg jammer vind omdat de olie moet verzorgend zijn terwijl parfum voor zoveel huidjes zo irriterend is.

Daarentegen staat olijf olie wel hoog in de ingrediëntenlijst. Verder vind ik naast de acai meer plantenextracten zoals jasmijn en aloe vera. Ondanks dat er een aantal ingrediënten in zitten waar mijn huid redelijk heftig op kan reageren zitten er toch ook wel veel goede ingrediënten in.

Het masker

Het masker is echt wel duidelijk een mud mask. De substantie is dik maar makkelijk uit te smeren. Voor ik hem open maakte had ik de ingrediëntenlijst nog niet gelezen maar de geur was erg sterk dus dat parfum erg hoog in de lijst stond verbaasde me achteraf niet. Jammer maar niet verbazingwekkend.

balancing mud maskKleine notitie voor mezelf. De volgende keer dat ik hem gebruik opletten dat ik hem overal even dik er op smeer en niet te dik. Dit schrijf ik hier omdat het ook goed voor jou is om aan te denken. Dit masker droogt bij een normale laag er snel en voelt droog echt super trekkerig aan dus wanneer andere delen van je gezicht nog moet drogen is dit geen prettig gevoel.

Mijn mening

Ondanks dat ik wat ingrediënten vond waar ik soms niet zo goed op reageer vind ik het wel een fijn masker. Mijn huid is na gebruik niet geïrriteerd en voelt schoon. Wel voelt die wat droog en heeft dus zeker wel goede hydratatie nodig. Van de verzachtende en verzorgende werking van de argan olie merk ik dus niet heel veel.

Heb jij een wat minder gevoelige huid of gewoon een wat vettere huid dan kan dit masker wel heel fijn zijn maar houd wel er rekening mee dat je hoogstwaarschijnlijk na gebruik je huid goed moet hydrateren. Is je huid erg gevoelig of aan de drogere kant dan zou ik hem laten liggen.

Dit masker en de andere varianten zijn te koop bij Etos en kosten €0.99

Deze week het Balancing mud mask en volgende week het Cleansing Mud mask. Van welke Etos masker zou jij een review willen zien?

Follow

Meer mud masks? Misschien is deze review wel wat voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.