Neon lights
In het begin van deze maand had Etos een aanbieding met ns. En aangezien ik met de trein moest reizen dacht ik laat ik die is gaan halen. Nu weten we allemaal dat ik niet een drogist in kan lopen zonder iets te kopen wat ik eigenlijk niet nodig heb. Dus kwam ik thuis met een treinkaartje en twee kwasten sets. Een van die sets is de Neon Lights van Real Techniques en het is tijd voor een review.

De reden dat ik de kwasten sets gekocht heb is vooral omdat het beide hele goede aanbiedingen waren. Beide sets die ik kocht hadden een oorspronkelijke prijs van €29.99 en waren nu in de aanbieding voor €10 per stuk. In het geval van de Neon Lights is dat dus €10 voor 4 kwasten en een Miracle Complexion sponge. De spons alleen kost normaal al €8 dus ik vond het een goede aanbieding, maar laten we verder gaan met de review.

Domed shadow brush

Neon lights
De Neon Lights set bevat naast 3 nieuwe kwasten 1 kwast die al in de collectie van Real Techniques zat. Dat is de Domed Shadow brush, deze kwast had ik al in mijn bezit maar kan hem helaas niet vinden voor vergelijking.

Wel kan ik vertellen dat ik de versie in de Neon Lights fijn vind in gebruik. En de originele die ik dus ook in mijn bezit heb eigenlijk nooit gebruik omdat ik hem dus niet fijn vond. Ik gok dus dat ze toch niet helemaal hetzelfde zijn ondanks de doos zegt dat het niet een nieuwe kwast is.

Neon lights
Het is een hele fijne zachte kwast en hij loopt wat rond uit aan de bovenkant wat goed helpt bij het blenden van oogschaduw’s. Alle kwasten zijn gemaakt van synthetische haren en zijn dus ook 100% vegan.

Miracle complexion sponge

Neon lights
Ook dit is geen nieuw product. Deze spons is zelfs een van mijn favorieten. Normaal komt die in het oranje maar in deze set in het roze! Nu heb ik laatst mijn oude spons weggegooid en kan het zijn dat mijn geheugen trucjes met me uithaalt maar volgens mij is deze roze spons wel wat zachter dan het origineel. En stiekem heb ik ook het gevoel dat ik hem fijner vind.

Ultimate buffing brush

Neon lights
De eerste van de nieuwe kwasten is de Ultimate Buffing brush. Deze kwast zou door de hoeveelheid haartje perfect moeten zijn voor het aanbrengen van liquid foundation. Ook zou die geen strepen maken en perfect zijn voor een volledige dekking.

Ondanks ik al enige tijd geen liquid foundation meer draag heb ik dit natuurlijk wel uitgeprobeerd. De kwast verdeeld de foundation fijn maar voor mijn gevoel heb ik meer foundation nodig als dat ik het normaal zou aanbrengen met een spons.

Wat raar is want een spons zuigt product op. Dus ben ik na het blenden er nog overheen gegaan met de spons en zoals ik al dacht kwam er best veel foundation mee. Foundation die ik dus niet nodig had op mijn gezicht want ik vond de dekking van de foundation mooier na het blenden met de spons.

Neon lights
Zoals je kan zien is heeft deze kwast veel haartjes die dicht bij elkaar staan. Dit helpt goed bij het uit blenden van product. Nu ben ik nu eenmaal niet het meisje voor een foundation met een volledige dekking. Hou je hier wel van is dit voor jou een perfecte kwast.

Large smudge brush

Neon lights
Naar deze kwast was ik echt super benieuwd. Vooral omdat ik zo een als deze nog niet in mijn bezit had. Ik heb wel iets wat er op lijkt maar die is een stuk kleiner en speciaal voor details. Deze is perfect om oogschaduw aan te brengen onder je oog of zelfs in de arcadeboog.

Neon lights
Deze kwast is wat steviger dan de andere kwasten in deze set. En zoals ik al verwachten is hij heel fijn in gebruik. Hij blend oogschaduw super fijn en heel precies.

Contour fan brush

Neon lights
En de laatste kwast uit de set is een contour kwast. Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat ik op dagelijkse basis bij nooit meer mijn gezicht contour. Ik ben nu eenmaal lui en voor elke dag is het voor mij gewoon een stap die ik niet nodig vind.

Toch vind ik het wel een heel mooi effect geven, helemaal als je foundation draagt. Naast dat ik de kwast heb geprobeerd voor contouren heb ik hem ook gebruikt voor highlighten. Om tot de conclusie te komen dat die daar niet iets te groot voor was en ik een beetje een glimmende kerstbal was geworden.

Neon lights
Ken je die grote fan brushes die je veel ziet in van die goedkope aliexpress kwastensets? Dit is vergelijkbaar qua dikte maar is verder een stuk kleiner. Nu heb ik een hekel aan van die kleine dunne fan kwasten en was dus ook een beetje bevooroordeeld op deze kwast. Maar voor contouren was die erg fijn. Pakt genoeg product op en blend het met weinig moeite heel mooi uit.

De look & Mijn mening over de set

Neon lights
Deze look heb ik gemaakt met de Neon Lights set. Naast de set zijn de enige kwasten die ik verder gebruikt heb, een blush brush van Zoeva en een brow brush van Anastasia Beverly Hills. Ik ben echt heel blij met de set en hoe de look geworden is, al had ik mijn neus highlight wel iets beter kunnen uit blenden.

De Neon Lights set bevat bijna alles wat je nodig hebt voor een hele look. En ik vind hem dan ook zeker zijn geld waard. Maar eerlijk als die niet afgeprijsd was had ik hem niet gekocht. En de reden daarvoor is dat ik gewoon echt voldoende kwasten in mijn bezit heb.

Mocht jij de set nog willen hebben, neem dan even een kijkje bij een Etos bij jou in de buurt. Mocht de Etos ze niet meer hebben verkoop Boozyshop de set ook online.

Wat vind jij van de Neon Lights set?

Follow

Benieuwd hoe ik mijn kwasten was? Lees het hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.