Oké kleine confession! De afgelopen 3 jaar heb ik geen primers gebruikt. Niet voor mijn foundation, niet voor mijn ogen zelfs niet tijdens het schilderen in huis, haha. Toen ik deze primer ontving in een goodiebag was ik wel super nieuwsgierig. Ik was vooral heel benieuwd of deze Eyeshadow Base van Artdeco er voor zou zorgen dat mijn oogschaduw langer en beter zou blijven zitten.

Eyeshadow Base


De Eyeshadow Base komt in een klein simpel maar toch luxe aanvoelt potje. In dit potje zit 5ml van de primer. 5ml klinkt als weinig, maar je hebt echt super weinig nodig dus je doet er echt best lang mee!

Zoals je kan zien is het potje ook echt toch de rand aangevuld, dit ziet er toch fijner uit als een potje waarin lijkt alsof er minder in zit. Iets met het oog wilt ook wat. De Eyeshadow Base zou ervoor zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten, de intensiteit van de kleuren wordt sterker en hij zorgt er voor dat de oogschaduw waterproof wordt.

Dit vind ik altijd mooie claims, maar gezien de huidige temperaturen buiten kon ik het wel goed testen!

Swatches


De primer heeft een beetje een parelmoer glans waardoor oogschaduws met een shimmer vaak mooier uit zullen komen. Hij voelt ook heel zacht aan en verdeelt makkelijk, je hebt dus echt weinig nodig om je hele ooglid in te smeren.


Beide links is zonder primer en rechts met. Bij de matroze oogschaduw viel het mij vooral op dat het swatchen op mijn arm makkelijker ging. Matte kleuren zijn vaak wat stroever om te swatchen en met primer ging het best makkelijk. Qua kleur verschil zie ik niet echt een groot verschil. De blauwe oogschaduw is een metallic, deze is van zichzelf al super makkelijk om te swatchen. Ondanks je op de foto weinig verschil ziet tussen de kleuren was de swatch met primer toch echt wel wat intenser.

De look


Ondanks ik de laatste tijd erg aan het experimenteren ben met kleur ben ik voor deze look gegaan voor kleuren die ik vaak draag. Oranje en bruintinten zijn en blijven toch echt mijn kleine obsessie. De kleuren die ik heb gebruikt komen allemaal uit het Morphe 35B palette. Dit palette is echt van zichzelf al super gepigmenteerd maar vooral de metallic bruine oogschaduw lijkt door de primer nog gepigmenteerder. Ik denk dat dit vooral komt omdat de kleuren nu echt een basis hebben om aan vast te plakken.


Ook nog even een close-up! Zoals je kan zien zijn deze kleuren echt ziek gepigmenteerd! Ik was toen ik begon echt heel bang dat de kleuren moeilijker zouden blenden door de plakkerige basis. Maar nadat ik hem een beetje had afgepoederd met een oogschaduw in mijn huidskleur ging het echt heel goed. Misschien dat het nog wel iets makkelijker ging als normaal.

Mijn mening


worden echt wel intenser (niet allemaal), blenden makkelijk over de primer heen. En door het warme weer kon ik ook goed testen of hij de oogschaduw langer houdbaar maakte. En ik kan zeggen dat het echt zo is. Normaal heb ik nooit echt last van oogschaduw die verplaatst of vervaagd, behalve als het warm is. En nu zat alles aan het einde van de dag gewoon nog op zijn plek!

Wat is jouw favoriete Eyeshadow base?

Follow

Deze review bevat een product dat ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

3 Comments on Eyeshadow Base | Artdeco

 1. Sherry
  2 september 2019 at 07:20 (5 jaren ago)

  WoW Artdeco heeft altijd goede producten. Wat een prachtige foto’s mag ik vragen met welke camera en of programma deze er zo mooi uitzien.vooral die foto met je oog ❤️

  Beantwoorden
  • Lotte
   2 september 2019 at 07:23 (5 jaren ago)

   Natuurlijk mag je dat vragen! Foto’s zijn gemaakt met de Canon 600D met de kitlens. Bewerken doe ik op een website genaamd BeFunky en daar bewerk ik alleen een beetje het licht en de saturatie ?

   Beantwoorden
 2. Tessa
  4 september 2019 at 22:57 (5 jaren ago)

  ik gebruik altijd primers onder mijn oogschaduw en foundation. beiden zijn van mijn favoriete merk nyx

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.