Ziaja een merk met een klein prijsje maar van hoge kwaliteit. Ik ben al een tijdje fan van dit merk en gebruik mijn producten met veel plezier. Een tijd terug kocht ik een aantal producten van Ziaja waaronder de Sensitive Enzyme Peeling. Een product wat ik al eerder heb opgebruikt maar nog geen review over had geschreven. Dit werd dus hoog tijd!

Ik heb een erg gevoelige huid en mijn huid wordt niet blij van normale scrub producten. Gelukkig zijn er andere manieren om dode huidcellen te verwijderen. En een Enzyme Peeling is ook beter voor je huid als een reguliere scrub. een peeling van enzymen werkt op de vorming van de hoornlaag, en een normale scrub werkt alleen op de buitenste huid laag. Een peeling van enzymen is ook zachter voor de huid omdat er geen wrijving ontstaat tussen scrubdeeltjes en de huid.

Enzyme Peeling
Dode huidcellen verwijderen is belangrijk voor je andere “cosmetische behandelingen” uit gaat voeren.
Werkzame stoffen uit bijvoorbeeld een dag- of nachtcrème kunnen als de dode huidcellen verdwenen zijn veel dieper in je huid dringen en zo dus beter hun werk doen. Deze peeling bevat geen siliconen, minerale olie en geen parfum wat het voor een gevoelige huid nog fijner maakt.

Enzyme Peeling
In de Enzyme Peeling zitten niet heel veel ingrediënten waardoor je ook echt alleen de ingrediënten krijgt die iets voor je huid doen zonder allemaal gekke toevoegingen die niks zullen doen. Het zelfde geld voor de verpakking, lekker basic. een product waar de aandacht ligt bij het daadwerkelijke product en niet bij de vormgeving.

In de ingrediëntenlijst staat Carbomer/Papain Crosspolymer dit is papaïne. Papaïne is een enzym uit de papayavrucht. Papaïne is een eiwit oplossend plantenenzym. Dit heeft de zelfde functie als AHA’s, een exfoliërende werking op de huid en verwijderd dode huidcellen. Maar enzymen zijn veel effectiever. AHA’s maken de keratinelaag van de huid los waar enzymen er voor zorgen dat deze laag oplost en verdwijnt.

Enzyme Peeling
De opening van de tube is niet heel groot omdat je ook niet heel veel nodig heb om het te gebruiken. Je brengt dit namelijk aan als een masker en laat het 10 tot 15 minuten inwerken en daarna afspoelen met warm water. Dit doe ik 1 keer en maximaal 2 keer per week. Zelfs met mijn gevoelige huid doet dit echt wonderen! Mijn begint langzaam weer te stralen.

Enzyme Peeling
De Enzyme Peeling is als het uit de tube komt melkachtig van kleur maar zodra je het uitsmeert wordt het geheel kleurloos. De Enzyme Peeling zal ook niet opdrogen op de huid maar het heeft wel echt de 10 tot 15 minuten nodig om in te werken.

Zoals ik al zei had ik al een tube opgemaakt maar helemaal vergeten te reviewen. Deze nieuwe tube kwam ook als geroepen! Je kan de Sensitive Enzyme Peeling kopen bij Ziaja in de winkel en op de website.

Voor 60ml betaal je €4.69 voor een product met goede ingrediënten en een goede werking is dit een product met een goed budget!

Wat zou jij liever gebruiken een normale scrub of een Enzyme Peeling?

Follow
Haters

Wil je meer lezen over huidverzorging? Misschien is deze olie van Amanprana wel iets voor jou?

16 Comments on Enzyme Peeling Sensitive | Ziaja

 1. Mariska van Heel
  27 mei 2017 at 13:07 (7 jaar ago)

  Weer wat geleerd vandaag, ik dacht dat de AHA’s gebruikt werden bij acné. Ik maak altijd mijn eigen scrubje, maar ben niet zo trouw met het gebruik ervan.

  Beantwoorden
 2. Jill
  27 mei 2017 at 14:33 (7 jaar ago)

  Ik gebruik eigenlijk altijd de scrub van rituals. Die vind ik echt heerlijk en door de olie word je huid meteen gevoed..

  Beantwoorden
 3. Maaike
  27 mei 2017 at 14:43 (7 jaar ago)

  Dit klinkt een stuk fijner als een normale scrub. Ik vind dat altijd zo grof voor mijn huid en dit klinkt als een heel goed alternatief!

  Beantwoorden
 4. Sandra
  27 mei 2017 at 14:57 (7 jaar ago)

  Ik gebruik altijd het huismerk van de Kruidvat omdat een visagiste mij ooit vertelde dat ze hele goede spulletjes hebben, maar dit klinkt voor de scrub wel beter en het is inderdaad helemaal niet duur. Wat een goede tip weer. 🙂

  Beantwoorden
 5. Fleur
  27 mei 2017 at 16:04 (7 jaar ago)

  Ik gebruik altijd een gewone scrub, kende het verschil niet. Ik zal er eens op gaan letten als ik een scrub koop

  Beantwoorden
 6. Laura
  27 mei 2017 at 18:41 (7 jaar ago)

  Mijn scrub is bijna op dus als ik nieuwe ga aankopen, dan weet ik welke ik moet nemen ?

  Beantwoorden
 7. TessaC
  28 mei 2017 at 10:19 (7 jaar ago)

  Goede tip, ik gebruik niet zoveel producten en voor scrubben neem ik niet altijd de tijd voor. Deze peeling klinkt wel fijn, als zit ik wel even met de inwerktijd…

  Beantwoorden
 8. Claudia
  28 mei 2017 at 14:00 (7 jaar ago)

  Ik gebruik ook een enzyme peeling van een ander merk en ik ben ook zeer tevreden met het resultaat. Ik kan echt genieten van een mini spa moment voor mijzelf!

  Beantwoorden
 9. Eke
  28 mei 2017 at 14:42 (7 jaar ago)

  Door mijn rosacea wil ik niet scrubben omdat de roodheid alleen maar erger wordt. Dit is ideaal! Ik ga het bestellen!

  Beantwoorden
 10. Bianca
  28 mei 2017 at 19:31 (7 jaar ago)

  Dit product klinkt heel erg goed, die ga ik zeker onthouden voor als ik bij Ziaja ga shoppen x

  Beantwoorden
 11. Judith
  28 mei 2017 at 21:35 (7 jaar ago)

  Oh daar heb ik nooit van gehoord, ik ga het een x proberen

  Beantwoorden
 12. Merel
  29 mei 2017 at 06:47 (7 jaar ago)

  Wat een fijne prijs! Klinkt als een heel fijn product. Vooral omdat het echt werkt.

  Beantwoorden
 13. kim
  29 mei 2017 at 15:17 (7 jaar ago)

  Ohh dit kende ik nog helemaal niet joh! Klink eigenlijk erg oke. En vooral de prijs.. het proberen waard. Ik vergeet de laatste tijd te scrubben. #momlife haha echt waardeloos!

  Beantwoorden
 14. Madelon
  30 mei 2017 at 09:14 (7 jaar ago)

  Kende het merk niet. klinkt wel erg fijn. Ik scrub met rituals

  Beantwoorden
 15. Sabine
  31 mei 2017 at 09:11 (7 jaar ago)

  Voor dat geld, kun je het makkelijk uitproberen. Ik vraag me dan altijd af of zoiets goed werkt omdat het zo voordelig is. Leuk review!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.