Freeman
Elk tripje naar de drogist moet ik me inhouden om niet alles mee te nemen. Maar soms heb ik mezelf gewoon niet in de hand. Helemaal niet als het om de maskers van Freeman gaat. Ik liep laatst een prachtig verbouwde kruidvat binnen toen mijn oog op de Gel Cream Mask met Glacier water + Pink peony van Freeman viel. Zonder na te denken of ik het nodig had of dat mijn huid het een goed idee vond ging die mee naar huis. Om de aankoop nog enigszins goed te praten krijgen jullie vandaag een review!

Wat beloofd dit masker?

FreemanDe verpakking zegt dit:
“Bevochtig je huid als dauw en bescherm het tegen milieuvervuilende stoffen met dit lichtgewicht gelcrème gezichtsmasker dat u kan laten zitten.Verfrissend Gletsjerwater herstelt de droge huid, terwijl verzachtende pink peony, de ‘koningin der bloemen’, voorzichtig kalmeert voor een bloemblad zachte huid. Geniet dag en nacht van een stralende huid zonder dat u het er af hoeft te spoelen.”

Kort beloven ze dus een zachte, gehydrateerde huid en een bescherming tegen schadelijke stoffen van buiten. Nu zijn de eerste 2 claims niet heel groot en makkelijk te controleren tijdens testen. De laatste is wat lastig want ik zou niet weten hoe ik dat moet controleren. Mocht jij het wel weten hoor ik het graag, haha.

Verpakking & Ingrediënten


De maskers van Freeman zijn in 2 varianten te verkrijgen. De zakjes voor 1 á 2 keer gebruik en de tubes waar zo’n 175ml aan masker in zit. Ik koos dit keer voor een tube gewoon omdat het een optie was. Ik heb in het verleden wel meerdere tubes in mijn collectie gehad en ik vind ze altijd lekker kleurrijk. Deze is wel wat rustiger als ik van Freeman gewend ben, al ben ik wel super fan van het lichtblauwe en zacht roze!

ingrediënten:

Water/Aqua/Eau, Glycerin, Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Paeonia Albiflora Root Extract, Marrubium Vulgare Extract, Sodium Hyaluronate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, Carbomer, Tetrasodium EDTA, Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Fragrance (Parfum), Benzyl Benzoate, Blue 1 (CI 42090), Yellow 5 (CI 19140).

Marrubium Vulgare Extract kan ik eigenlijk weinig over vinden behalve dat het van een plant afkomstig is uit de mint familie. Ook zit er hyaluronzuur in wat heel erg hydraterend is, en als ik eerlijk ben denk ik ook dat, dat het meest hydraterende ingrediënt is wat er in dit masker zit. Ik vind dit zelf niet heel erg, ik hou van hyaluronzuur in mijn skincare. Lavendel olie is natuurlijk ook kalmerend. Wat mij vooral opvalt is dat ik het redelijk weinig ingrediënten vind als ik kijk naar de ingrediëntenlijsten van mijn andere Freeman maskers.

Het masker

Freeman
Qua structuur is dit echt een gel.  wanneer ik hem aanbreng op mijn huid is het dan ook licht vochtig en wat plakkerig. Het masker trekt overigens wel super snel in waardoor het plakkerige ook snel verdwijnt.

Wanneer ik dit masker gebruik is heel verschillend. Maar meestal vervang ik mijn nachtcrème voor dit masker. En dat doe ik zo 2 á 3 keer per week. In de ochtend was ik dan weer gewoon normaal mijn gezicht. Het is natuurlijk herfst en ondanks het nog niet zo heel koud is merk ik het wel al aan mijn huid. Mijn huid werd al weer wat droger en een beetje trekkerig. Het masker hydrateert mijn gedehydrateerde huid goed en hij voelt zacht aan. Of het daadwerkelijk ook schadelijke stoffen verweerd van mijn huid kan ik je daadwerkelijk niet vertellen, ik hoop het wel. Niet omdat ik het nodig vind maar omdat het leuk klinkt, haha.

Het Glacier water + Pink Peony Gel Cream mask is o.a. te koop bij kruidvat in de winkel en online en kost €4.05

Wat is jouw favorieten masker?

Follow

Meer maskers van Freeman? Ik schreef ook al een review over het Diamond Mineral Rinse mask.

2 Comments on Glacier water + Pink peony | Freeman

  1. Rachel
    13 oktober 2018 at 09:43 (6 jaar ago)

    Klinkt als een heel fijn product, thanks for sharing!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.