Het is alweer de tijd voor de laatste review van 2019! Heel cliché maar dit jaar is zo snel gegaan. Een jaar waarin ik weer mooie producten mocht testen en deze twee producten uit de Green Matcha lijn van Urtekram is er één van. Met de ijzige kou buiten is het belangrijk om onze huid goed te verzorgen. Daarom eindigen we het jaar met een handcrème en body milk review.

Alle lijnen van Urtekram zijn biologisch, vegan en dierproefvrij. Ook hebben alle producten (buiten de deodorant) het Cosmos Organic certificaat van Ecocert Greenlife. De Green Matcha lijn is ontworpen om je haar en huid te beschermen van vervuiling van buitenaf. De producten bevatten ingrediënten zoals microalgen extract, hyaluronzuur en groene matcha.

Green Matcha Body Milk

De body milk heeft een hydraterende formule die snel in de huid wordt opgenomen. De groene matcha en microalgen beschermen de huid van vervuiling van buitenaf. En hyaluronzuur zorgt dat de huid gehydrateerd is.

De body milk is vrij dun, zoals verwacht van een milk. Door dat hij zo dun is smeert die ook fijn uit en trekt het snel in de huid. Erg prettig want als iets vervelend is, is in de kou wachten tot alles is ingetrokken voor je eindelijk kleding kan aantrekken. Door de groene matcha is de body milk qua geur lekker fris en niet heel erg overheersend.

De body milk is 20% organisch en 100% van natuurlijke oorsprong.

Green Matcha Hand Cream

Ook de handcrème heeft een hydraterende formule. De basis voor de crème is gelijk aan de body milk. Groene matcha en microalgen voor bescherming van de huid tegen vervuiling van buitenaf. En hyaluronzuur dat helpt bij het vernieuwen en hydrateren van de handen.

De handcrème is vrij dik, helemaal in vergelijking met de body milk. Toch smeert die super makkelijk uit en hydrateert de handen direct. De formule is ook niet plakkerig en laat geen vettig laagje achter op de huid. Qua geur is die gelijk aan de body milk. Wel blijft de geur van de handcrème minder lang aanwezig dan de geur van de body milk.

De handcrème is 21% organisch en 100% van natuurlijke oorsprong.

Mijn Mening

Normaal gaat mijn voorkeur uit naar wat zoetere geuren. Maar ondanks ik groene matcha niet graag drink vind ik het wel echt lekker ruiken. De producten doen ook precies wat ze moeten doen. Mijn huid verzorgen en hydrateren.

Nu is het nog niet echt super koud geweest dus over de hydratatie bij koudere temperaturen kan weinig over vertellen. Maar ik heb dit jaar nog geen droge handen gehad dus ik ben super blij met de handcrème.

Vooral de huid van mijn benen is vrij droog en de body milk trekt daar super snel in. Op dit moment is het ook genoeg hydratatie maar ik denk wel dat als het kouder wordt, vooral mijn benen iets nodig hebben wat nog meer hydrateert.

Hoe hydrateer jij je huid het liefste?

Follow

Deze review bevat een producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.