Komkommer en munt
Als ik komkommer en munt zeg denk ik aan een lekkere salade. En dan denk ik niet heel snel aan huidverzorging. Ziaja heeft deze super combi samengevoegd en een lijn uitgebracht. Ik heb het al een tijdje hier in huis liggen en uitgebreid getest. Tijd om jullie mijn bevindingen en mening te gaan vertellen.

Ziaja is een van mijn favorieten merken als het op huidverzorging aankomt. Het is betaalbaar en wat ik tot nu toe heb gebruikt doet ook wat het beloofd te doen. Ik mocht van Ziaja uit de komkommer en munt lijn hun micellair gel en de gezichtscrème testen. Twee producten waar ik heel benieuwd naar was. Door de verhuizing en verbouwing is het helaas langer blijven liggen als het plan was maar liever laat dan nooit niet.

Micellair Gel

Komkommer en munt
Een micellair gel was echt geheel nieuw voor mij. Ik gebruik wel vaak het micellair water van Bioderma omdat ik die erg fijn vind en die is erg zacht voor mijn huid. Een gel gebruiken was dan ook heel vernieuwend. De gel is makkelijk te gebruiken ik smeer mijn gezicht in en pak een zachte washand en ga mijn gezicht schoonmaken. Op deze manier werkte het voor mij erg goed. Het duurde wel iets langer als met mijn micellair water om al mijn make-up er af te krijgen maar uiteindelijk was alles er af zonder dat ik te veel druk op mijn huid moest uit oefenen.

Komkommer en munt
De gel komt in een handige fles met een pompje wat erg hygiënisch werkt. Dus dit verdient wel wat plus punten!


De gel is gewoon transparant en redelijk vloeibaar. Toen ik voor het eerst hoorde dat het een gel was, was ik bang dat het om een wat dikkere substantie ging. De gel bevat een ingrediënt wat lactobionzuur heet. Lactobionzuur is een PHA (Polyhydroxy Acid) en heeft een exfolierend effect. Dit bestanddeel zorgt er voor dat de huid dode huidcellen loslaat. Dus terwijl jij je huid schoonmaakt krijg je ook een mini peeling zonder scrubdeeltjes! Enige is wel dat ik vind dat je de parfum erg goed ruikt terwijl die wel laag in het lijstje ingrediënten zit.

Gezichtscremé


Een goede gezichtcremé is altijd welkom. En omdat komkommer zou een verzachtende en verfrissende werking hebben op de huid. Ik heb een erg gevoelige en huid die gedehydrateert is. Mijn huid reageert erg goed op deze crème. Hij houdt mijn huid matte en is heel licht van structuur waardoor hij snel intrekt. Erg handig met mijn drukke ochtenden!


De crème zit in een knijptube en hier krijgen ze dus weer plus punten voor hygiëne. Geen potje waar je in moet om product te pakken maar gewoon even zacht knijpen want je hebt niet veel nodig.


Op de foto lijkt de crème best dik, maar hij smeert echt heel makkelijk uit en trekt snel in. Enige min puntje is dat de munt geur hier erg overheerst. Voor de lente en zomer is deze crème een van mijn favorieten. Nu het kouder wordt heb ik wel wat meer hydratatie nodig en is deze niet voldoende. Maar als jij geen vette crème nodig hebt met het koudere weer zou ik je deze zeker aanraden.

Ziaja is en blijft een merk dat ik erg fijn vind. Ben je ook nieuwsgierig geworden kijk dan even op de website of als je in de buurt van Den haag bent ga even langs de winkel!

Wat vind jij van Komkommer en Munt in je huidverzorging?

Follow
Haters

Meer ziaja? Lees dan ook even mijn review over de Enzyme peeling Sensitive.

In samenwerking met Ziaja*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.