Peeling Éclat
Afgelopen twee jaar ben ik op een totale skincare journey gegaan. Mijn basis routine met veel producten die niet echt oké waren voor mijn huidtype is ingeruild voor een uitgebreidere routine die alles bezit wat mijn huid nodig heeft. Zo mocht ik een tijdje geleden de My Payot Peeling Éclat testen. Een essence die je huid helpt te verbeteren. En vandaag is het tijd voor een review.

Peeling Éclat

Peeling ÉclatDe Peeling Éclat uit de My Payot lijn van Payot is een vitaminerijke essence. Een essence is je eerste stap het verzorgen van de huid na het reinigen van de huid. Deze essence bevat ingrediënten die helpen tegen een doffe huid en de huid zachtjes scrubt zodat je op een milde manier toch je huid vernieuwd. Door dat het een exfoliërend product is verfijnt het ook de huidtextuur en zorgt het voor een verhelderende teint. Perfect dus voor een stralende huid. De essence heeft een unieke gel-in-water textuur waardoor het gelijk lekker fris aanvoelt op de huid.

Ingrediënten

De actieve bestanddelen zijn goji- en açaibessen, sinaasappelextract en glycolzuur. Het superfruit duo van goji- en açaibessen helpt de huid zijn natuurlijke afweer te versterken zodat je huid beschermt is tegen dagelijkse agressies van buitenaf en om de uitstraling een boost te geven. Sinaasappelextract is natuurlijk rijk aan vitamine C dat je huid helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn vaak de schuldige voor een doffe teint en vitamine C zorgt er dan voor dat je weer gaat stralen. Glycolzuur is het bestanddeel dat helpt bij celvernieuwing. Een goede boost dus voor een egale en heldere huidtextuur.

De essence gebruiken

Peeling ÉclatJe brengt de essence elke ochtend en avond aan op de huid na het reinigen. Dit kan met een wattenschijfje of je vingertoppen. Mijn voorkeur is met mijn vingertoppen, zo breng ik het maximale aan op mijn huid en gaat er minimaal product verloren. Plus ik heb nooit wattenschijfjes in huis.

De fles zelf heeft een handige dop waar echt maar 1 druppeltje uit komt als je hem op zijn kop houdt. Zo kan je het makkelijk doseren en gebruik je niet te veel. De afgelopen twee jaar ben ik diep in de skincare wereld gedoken en heb zoveel nieuwe dingen geleerd. En hoe ongeduldig is eigenlijk ben wanneer ik resultaat wil zien. Mijn ervaring met een essence is dat het echt minimaal twee maanden duurt voor je echt kleine verschillen gaat zien. Na een maand voelde ik wel echt dat mijn huid textuur zachter werd. We zijn nu ongeveer drie maanden verder en ik zie echt wel dat mijn huid een stuk helderder is als een paar maanden geleden. Helemaal als ik ook nog meereken dat we nu de herfst in zijn gegaan en mijn huid juist dan altijd een stuk doffer en grauwer wordt.

Peeling ÉclatDe vloeistof is vrij dun en brengt makkelijk aan, het is net wat dikker als water en ruikt heerlijk fris zoet. Mocht jij de essence zelf gaan gebruiken in je routine zorg dan dat je overdag echt een spf draagt in verband met de vitamine c in het product.

Mijn Mening

Peeling ÉclatIk ben heel erg fan van de Peeling Éclat van Payot. Hij is super fijn in gebruik, trekt snel in de huid en ruikt super lekker. Hij werkt licht exfoliërend zonder scrubdeeltjes en kan dus elke dag gebruikt worden. En daar ben ik heel erg fan van ben want zoals we allemaal ondertussen weten ben ik geen groot fan van scrubdeeltjes.

My Payot Peeling Éclat bevat 125ml essence en kost €23.50. Je kan hem bestellen via payot.com of bij je dichtstbijzijnde verkooppunt.

Hoe ziet jouw skincare routine er uit?

 

Follow

Deze blog bevat producten die ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.