Mud mask
Een mud mask is 100% mijn favoriete masker om te gebruiken. Ondanks mijn gedehydrateerde huid zijn er toch heel wat die ik gewoon kan gebruiken zonder dat mijn huid erna super droog aanvoelt. Zo ook het Time to Clear purifying mud mask van Ahava. Ik heb dit masker echt al een tijd in huis maar na een aantal mud masks die niet helemaal goed bevielen durfde ik het niet aan. Toch ben ik deze mud mask gaan gebruiken en ik wil vandaag graag mijn bevindingen met jullie delen!

Mud mask
De verpakking is redelijk simpel maar lekker strak. Ik vind het erg fijn dat er niet te veel tekst op staat en alleen wat nodig is. Ook fijn aan de lijnen van Ahava vind ik dat de lijn duidelijk zichtbaar is. In het geval van dit masker komt die uit de Clear lijn.

In de tube zit 100ml. Hoe lang je er mee doet ligt echt aan hoe je hem gebruikt. Wanneer je hem alleen gebruikt voor spot treatment of multi masking doe je er natuurlijk langer mee als dat je hem voor je hele gezicht gebruikt. Om een kleine indicatie te geven; Ik heb nu vier keer mijn hele gezicht er mee ingesmeerd en paar keer wat kleine plekjes (pukkeltjes!) en mijn tube is nu ongeveer nog half vol.

Ingrediënten

Kaolin, Silt (Dead Sea Mud), Aqua (Mineral Spring Water), Cocamide MEA & DMDM Hydantoin & Sodium Lauroamphoacetate & Sodium Trideceth Sulfate, Propanediol (Corn derived Glycol), Glyceryl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Aloe Barbadensis Leaf Extract & Propylene Glycol, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ceteareth-30 & Cetearyl Alcohol, Maris Sal (Dead Sea Water), Sodium Lactate, Zinc Oxide, Caprylyl Glycol & Chlorphenesin & Phenoxyethanol, Panthenol (Pro Vitamin B5) , Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Stearyl Alcohol, Magnesium Aluminum Silicate, Hydroxyethylcellulose, Peg-40 Stearate, Allantoin, Lactic Acid, Dimethicone, Sorbitan Tristearate, Xanthan Gum, PEG-5 Cocoate & PEG-8 Dicocoate & PEG-9 & Iodopropynyl Butylcarbamate, Triclosan, Methylisothiazolinone, BHA, Tocopherol (Vitamin E).

De dode zee modder zuivert de huid van olie en afvalstoffen terwijl het ook de huid hydrateert. Kaolin is een kleisoort wat overtollig talg opneemt, normaal gesproken droogt mijn huid van kaolin enorm uit. Ik heb namelijk wel een redelijk vette huid maar weinig overtollig talg. Het is maar goed dat de dode zee modder zorgt voor de hydratatie. Maar ook kamillebloem, vitamine E en panthenol voeden en hydrateren de huid. En aloë vera extract en allantoïne zijn verzachtend en ontstekingsremmend.

Mud Mask time

Mud maskQua structuur vind ik dat dit masker wat dikker is als de meeste modder maskers. Nu is dit ook niet echt te vergelijken met de normale mud masks. Dit masker is gemaakt met modder uit de Dode zee. De modder uit de Dode zee staat bekend om zijn zuiverende maar vooral helende werking. Dit komt door de hoge concentratie zout en mineralen die in het water zitten en dus ook in de modder die er uit gehaald wordt.

Mud mask
Qua structuur vind ik dat dit masker wat dikker is als de meeste mud masks. Nu is dit ook niet echt te vergelijken met een normaal modder masker. Dit masker is gemaakt met modder uit de Dode zee. De modder uit de Dode zee staat bekend om zijn zuiverende maar vooral helende werking. Dit komt door de hoge concentratie zout en mineralen die in het water zitten en dus ook in de modder die er uit gehaald wordt.

Mijn mening

Het masker brengt makkelijk aan ondanks dat die wat dikker is. De dikte zorgt er juist wel voor dat ik hem gelijkmatiger kan aanbrengen. Het fijne van dit masker is dat je hem maar 2 minuten hoeft te laten zitten en dan met lauw warm water kan afspoelen. Je kan dus nooit meer tijd als excuus gebruiken! Na gebruik voelt je huid lekker zacht en gehydrateerd aan.

Eerder noemde ik al dat je hem ook als spot treatment kan gebruiken. Dit is eigenlijk heel simpel, heb je al een pukkel of voel je hem opkomen smeer er dan een beetje van het masker op en laat het opdrogen. Ga lekker naar bed en reinig in de ochtend goed je gezicht. De pukkel zal weg zijn of in ieder geval een stuk minder. Voor mijn extreem lastige huid werkt dit erg goed. Op het moment heb ik een hoop rode plekjes van het slopen van mijn huid en sinds ik dit masker gebruik als spot treatment begint alles weer rustig te worden.

Ik heb wel foto’s genomen van hoe mijn huid was en hoe het nu is maar die bewaar ik voor een ander artikel waar we het over mijn huidproblemen gaan hebben!

Volgens mij is het wel duidelijk dat ik fan ben van dit masker. Ahava is op meerder plekken te koop waaronder Douglas en de prijs is hier normaal €27,14 en nu €23.43.

Wat is jouw favoriete masker?

Follow

Meer maskers? Ik testte ook een bubble mask!

3 Comments on Time to Clear | Purifying Mud Mask | Ahava

 1. nicole orriens
  20 maart 2018 at 08:33 (6 jaar ago)

  Dat je het maar twee minuten hoeft laten zitten vind ik ook een groot pluspunt. Dat werkt beslist drempelverlagend voor mij.

  Beantwoorden
 2. Janet | thatonetime
  20 maart 2018 at 18:25 (6 jaar ago)

  Ziet eruit als een fijn bruikbaar product. Vind het wel aardig prijzig voor een masker.

  Beantwoorden
 3. Dhini
  23 maart 2018 at 18:18 (6 jaar ago)

  Klinkt fijne masker en maar twee minuten. Dat is lekker snel.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.