ochtendroutine
Elke dag heb ik twee momentjes die echt geheel van mij zijn. En gezien hoe druk ik de laatste tijd ben heb ik die momentjes echt nodig. Een ervan is mijn ochtendroutine. Even wakker worden en tijd nemen om mijn huid te verzorgen. Vandaag neem ik jullie even mee in dit momentje.

Laatste vertelde ik al over de juiste volgorde van huidverzorging. Deze volgorde is een goede leidraad in wat je wanneer op je huid gebruikt zodat alle ingrediënten het beste hun werk kunnen doen. Nu was die lijst best wel lang met veel verschillende ingrediënten. En ik zei toen ook dat je niet altijd elk product nodig hebt. De lijst had namelijk 10 stappen en ik gebruik er in mijn ochtendroutine op dit moment 6. En als ik eerlijk ben is 6 nog steeds vrij veel en snap ik heel goed als jij er minder gebruikt.

De Video

Reinigen

Ik begin mijn routine met het wassen van mijn gezicht. Dit doe ik met de Normaderm Phytosolution gel cleanser (lees hier de review). Deze cleanser verwijderd vuil en overtollig vet van mijn huid zodat ik een schone basis heb om mee te werken. Dit is dan ook al langere tijd een van mijn favoriete cleansers.

Toner

Na het wassen van mijn gezicht gebruik ik de Glow Tonic van Pixi. Dit verwijderd de eventuele laatste restje vuil. Maar brengt ook mijn huid in balans en exfolieert de huid heel licht. Ik merk vooral dat sinds ik deze ben gaan gebruiken mijn huid beter andere producten opneemt en een stuk rustiger is geworden.

Essence

Een nieuw product in mijn routine is de My Payot Essence van Payot natuurlijk, een micro-exfoliërende essence. Nu hoor ik je een beetje denken, die glow tonic was ook exfoliërend dit is wel vrij dubbel. En daar heb je gelijk in, ik gebruik op dit moment deze van Payot dagelijks omdat ik bezig ben met een review, maar ⅔ keer in de week gebruik ik beide omdat ik merk dat mijn huid dit fijn vindt, op dit moment.

Serum

Gezien ik van balans hou in mijn huid en extra hydratatie gaan we nu door met een serum. Op dit moment gebruik ik het Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate van Kiehl’s. Een serum wat mijn huid echt extreem kalmeert en hydrateert. Ik gebruik deze nog niet zo heel lang dus kan er nog niet heel veel over zeggen.

Dagcrème

En om de hydratatie af te maken gebruik ik de Hydrance Aqua gel van Avene. Deze lichtgewicht gel is super licht op de huid en trekt snel in, super fijn voor deze warme en soms vochtige dagen. Gezien mijn huid op dit moment geen dikke formules wilt absorberen. Sowieso is het goed om elk seizoen te kijken wat je huid nodig heeft en daar je routine op aan te passen.

Spf

En we sluiten mijn routine af met een Spf50 van Payot want je huid beschermen tegen de zon is altijd belangrijk. Al doe je maar 1 stap uit mijn routine doe dan in ieder geval de Spf, zelfs als je, je huis niet verlaat. Een Spf heeft namelijk ook altijd iets van hydratatie in de formule zitten en zo heb je dus wel je verzorging en je bescherming in 1 product.

Wat is jouw ochtendroutine?

Follow
 

6 Comments on Ochtendroutine | Skincare | +Video

 1. theNextG1rl
  14 juli 2020 at 09:06 (4 jaar ago)

  Ik gebruik ook iets van 6 producten, haha. Die My Payot essence ruikt heerlijk vind ik! Lekker zomers ?

  Beantwoorden
 2. Michelle
  14 juli 2020 at 15:04 (4 jaar ago)

  Ja ik doe dus vrij weinig sochtends maar ben me er in aan het verdiepen haha, vind jouw artikelen hierover dus ook heel fijn!

  Beantwoorden
 3. Tamara
  14 juli 2020 at 15:48 (4 jaar ago)

  Klinkt als een heerlijk Routine moet het ook eens doen ipv maskers en serums

  Beantwoorden
  • Daisy
   14 juli 2020 at 15:57 (4 jaar ago)

   Hier ook al uitgebreide routines? maar goed je hebt maar 1 huid toch?

   Leuk om te lezen welke producten je gebruikt?

   Beantwoorden
 4. Rachel
  14 juli 2020 at 19:49 (4 jaar ago)

  Ik kan al zo genieten van reinigen en een goede toner! Klinkt in ieder geval als een heerlijke routine

  Beantwoorden
 5. Angela | The Dutch Beautyblog
  9 augustus 2020 at 01:21 (4 jaar ago)

  Serums vind ik altijd onwijs fijn!
  Ik ben echt slecht want ik heb telkens een andere routine.
  Ik pas hem aan op het huidtype wat ik op dat moment heb.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.