De enzyme peelings van Ziaja vallen al een langere tijd onder mijn favoriete peelings. De Sensitive enzyme peeling is degene waar ik meestal op terugval. Ik mocht weer wat producten van Ziaja gaan testen en je raad het al ik koos weer voor een enzyme peeling. Dit keer de Goat’s Milk. Zou die de Sensitive van zijn plaats stoten?

De verpakking van deze enzyme peeling is anders dan die van de Marine Algae en de Sensitive. Waar het alle die knijpflacons zijn is de Goat’s Milk meer een traditionele knijpflacon. Er zit in de Goat’s milk ook een beetje meer product. De andere twee bevatten namelijk 60ml en de Goat’s Milk 75ml.

Waarom een Enzyme Peeling?

Ik heb een erg gevoelige huid en mijn huid wordt niet blij van normale scrub producten. Een Enzyme Peeling is beter voor je huid als een reguliere scrub. Een peeling van enzymen werkt op de vorming van de hoornlaag, en een normale scrub werkt alleen op de buitenste huidlaag. Een peeling van enzymen is ook zachter voor de huid omdat er geen wrijving ontstaat tussen scrubdeeltjes en de huid.

Ingrediënten

Er zit natuurlijk Geitenmelk extract in de peeling. Geitenmelk heeft als eigenschap dat het makkelijk indringt in de huid waardoor het heel hydraterend is. Maar ook heeft het een Ph waarde die dicht bij onze eigen Ph waarde ligt. En dat is belangrijk omdat een te hoge of zelfde te lage Ph waarde kan zorgen dat je huid gaat opspelen.

Papaïne is het ingrediënt wat echt de werking doet. Papaïne is namelijk een enzym uit de papayavrucht. Papaïne is een eiwit oplossend plantenenzym. Dit heeft de zelfde functie als AHA’s, een exfoliërende werking op de huid en verwijderd dode huidcellen. Maar enzymen zijn veel effectiever. AHA’s maken de keratinelaag van de huid los waar enzymen er voor zorgen dat deze laag oplost en verdwijnt.

De peeling

De enzyme peelings die ik eerder heb getest waren vaak een beetje melkachtig/doorzichtig van kleur. Deze is echt wit maar qua structuur precies hetzelfde. Het voelt een beetje aan als een gel. Wel heeft die een sterkere geur als de andere twee peelings. De geur is het beste te omschrijven als zeepachtig, zoals een blok ouderwetse zeep.

Na aanbrengen kan je de peeling 5 tot 10 minuten laten inwerken en afspoelen op de laatste restjes voorzichtig in de huid drukken en verder tijdens de nacht laten inwerken. Was dan wel echt goed je gezicht wanneer je wakker wordt. Na het gebruiken en wassen voelt mijn huid heel zacht en schoon. De peeling doet goed zijn werk!

Mijn mening

De peeling doet precies wat die moet doen. Het is fijn en snel. Maar het is niet mijn favoriet. Dit blijft de Sensitive, dit is echt alleen omdat die geen parfum bevat.

Vind jij de zeepachtige geur niet erg dan is dit echt een goed product voor jou. Want ondanks de geur niet mijn ding is, is het wel echt een fijn product.

De Goat’s Milk Enzyme Peeling kost €5.49 en is o.a. te koop via de website van Ziaja

Wat is jouw favoriete peeling?

Follow

Deze review bevat een product dat ik heb gekregen dit veranderd mijn mening niet! Lees er meer over in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.